Hlavní obsah

Biker Kulhavý vyfasoval na obhajobu titulu zlaté kolo

Saalfelden

Olympijský vítěz v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý dostal jeden nečekaný dárek. Jeho tým Specialized Racing mu ve středu večer předal v hotelu Hindenburg v rakouském městečku Saalfelden zbrusu nový model kola 2013 vyvedený ve zlaté barvě. S ním bude v sobotu obhajovat titul mistra světa.

Foto: Facebook Jaroslava Kulhavého

Jaroslav Kulhavý pózuje se svým novým zlatým kolem.

Článek
Fotogalerie

„Docela mě překvapili. Tušil jsem, že na závod dostanu nové kolo, ale tímhle mi udělali fakt radost,“ řekl Kulhavý, než se vydal na trénink na silnici. „Dělali to v Itálii a je to přesně podle mých představ. Původně jsem si taky říkal, že bych barvu kvůli olympijskému vítězství ladil na příští rok do zlaté, teď je to vyřešené,“ prozradil. Nahoře na rámu má vyvedený červený proužek v barvě kola, se kterým vyhrál v Londýně.

Na něm od olympiády nejel, bylo to kolo jen na jeden závod. „Ale viděl jsem ho teď vystavené na veletrhu Eurobike v Německu, možná ho povezou ještě na Interbike do Ameriky. Mám slíbeno, že bych to kolo z olympiády pak mohl dostat domů, abych měl vzpomínku na tenhle závod.“

Od firmy Specialized teď spolu s Kulhavým dostal zlaté kolo i Kazach Alexandr Vinokurov, který ovládl silniční závod v Londýně. Se svým týmem Astana rovněž sedlá kola od amerického výrobce. Český šampión v cross country si na zlatém modelu odbyde premiéru v sobotu, kdy bude obhajovat titul mistra světa ze Champéry 2011. „Zlatá mě svazovat rozhodně nebude, je to v pohodě,“ přiznal.

Už dnes v 17 hodin zasáhne do bojů v první den šampionátu jako finišman české štafety. Před ním pojedou třiadvacítkář Ondřej Cink, Kateřina Nash a junior Martin Stošek. Kromě Stoška budou zbylí členové štafety obhajovat třetí místo z Kanady 2010 a čtvrtou příčku z loňska.

Kulhavý štafetu absolvuje na dalším novém kole Specialized S-Works Epic. Je laděno do bíla, jsou na něm duhové proužky symbolizující mistra světa a na rámu ještě zlatý proužek na znamení největšího úspěchu kariéry v Londýně.

Reklama