Hlavní obsah

VIDEO: Armstrong se stává terčem posměchu, v Británii shoří!

Edenbridge

Americký cyklista Lance Armstrong to nemá v posledních týdnech jednoduché. Závodník, který kvůli dopingu přišel o všech svých sedm titulů z Tour de France a další pocty, se stává terčem posměchů i lynčování po celém světě. Ve Velké Británii se v sobotu dokonce chystají spálit jeho podobiznu.

V Británii chtějí spálit desetimetrovou figurínu Lance Armstronga.Video: Reuters

 
Článek

Městečko Edenbridge, ležící v jihovýchodní Anglii, se chystá na Noc Guye Fawkese. Britové oslavují den, kdy byla monarchie a král zachráněni (5. listopadu 1605 - pozn. red.), pomocí různých karikatur a velkolepých ohňostrojů.

A tento rok je připravena téměř desetimetrová podobizna Armstronga, americký cyklista byl "poctěn" a vybrán jako nejnovější celebrita, která shoří v plamenech.

Cyklista nebude první slavnou tváří, která po oslavách lehne popelem. Již dříve si lidé v Edenbridge vybrali fotbalistu Manchesteru United Wayna Rooneyho nebo britského herce a zpěváka Russella Branda.

Přijde i o bronz ze Sydney 2000?

Armstrongovi hrozí i odebrání bronzové olympijské medaile z časovky v Sydney 2000. Mezinárodní olympijský výbor dnes potvrdil, že se tímto případem začne zabývat.

"MOV okamžitě zahájí proces týkající se Lance Armstronga, dalších jezdců a jejich doprovodu v souvislosti s olympijskými hrami a jejich další budoucnosti na hrách," uvedl člen olympijského výboru.

Reklama