Hlavní obsah

Cyklista Boonen se musel podrobit operaci zaníceného lokte

Brusel

Další zdravotní problémy zkomplikovaly belgickému cyklistovi Tomu Boonenovi přípravu na novou sezónu. Jezdec stáje Omega Pharma-Quick Step, jenž v prosinci strávil tři dny v nemocnici se střevní infekcí, se tentokrát musel podrobit operaci zaníceného lokte.

Foto: Laurent Dubrule, Reuters

Tom Boonen

Článek

Dvaatřicetiletý cyklista se zranil 13. ledna při pádu na tréninkové vyjížďce na horském kole. Na první pohled banální odřenina na levé ruce mu nyní způsobila velké problémy. "Ani jsem na to moc nemyslel, byl to jenom škrábanec, který jsem umyl a vydezinfikoval, když jsem se vrátil domů," řekl Boonen.

Minulý týden prý žádné problémy nepozoroval. "Až v sobotu to najednou začalo otékat," uvedl spolujezdec českých cyklistů Františka Raboně a Zdeňka Štybara. Rozhodl se proto zajít na kontrolu do nemocnice, kde mu předepsali antibiotika a pozvali ho na druhý den na kontrolu. "Když doktoři viděli, jak mám tu ruku oteklou, rozhodli se pro okamžitou operaci," dodal.

Jeho stav se nyní rychle zlepšuje. "Ten problém se samozřejmě nemohl objevit v horší dobu než s jarními klasikami před námi," posteskl si Boonen, jenž vloni triumfoval na slavných závodech Kolem Flander a Paříž-Roubaix. Sezónu by měl zahájit na závodě Kolem Kataru, který startuje 3. února.

Reklama