Hlavní obsah

Kulhavý se Sauserem špatně odbočili a přišli o vedení v JAR

Tulbagh

Českého bikera Jaroslava Kulhavého se Švýcarem Christophem Sauserem pronásledovala smůla i ve třetí části závodu Cape Epic v Jihoafrické republice. Dvojice útočila v etapě dlouhé 92 kilometrů na vítězství, jenže kilometr před cílem jezdci přehlédli v nepříliš přehledném úseku odbočku a prohospodařili dvouminutový náskok.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý (vlevo) a Švýcar Christoph Sauser klesli v JAR na druhou příčku.

Článek

Do cíle nakonec dojeli druzí o 46 sekund za německo-švýcarským párem Karl Platt, Urs Huber, který si znovu upevnil vedení v průběžném pořadí. Kulhavý se Sauserem se posunuli na druhé místo, na soupeře ztrácejí necelých devět minut.

"Jeli jsme rychle, abychom nahnali co nejvíc času, a přehlédli jsme odbočku. Byly dvě hned za sebou, doleva a hned doprava, ale šipka u té druhé neukazovala jasně, kam máme jet, a páska, která obvykle bývá natažená přes špatnou cestu, tam nebyla, tak jsme pokračovali dál rovně," uvedl český olympijský vítěz na své internetové stránce.

Kulhavý ve středu svými útoky roztrhal vedoucí skupinu a nakonec se Sauserem setřásli i ve žlutém jedoucí Platta s Huberem. "Už je to trochu demotivující. V podstatě tu děláme s Christophem závod, ale pořád se nám nedaří uspět. Potřebujeme už dobrý den," dodal.

Ve čtvrtek čeká bikery čtvrtá etapa dlouhá 120 km z Tulbaghu do Wellingtonu.

Závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - 3. etapa (92 km):
1. Platt, Huber (Něm./Švýc.) 3:53:17
2. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -46
3. Dietsch, Böhme (Fr./Něm.) -5:53.
Průběžné pořadí:
1. Platt, Huber 14:58:25
2. Kulhavý, Sauser -8:49
3. Dietsch, Böhme -12:16.

Reklama