Hlavní obsah

K dopingu se po letech přiznal i německý cyklista Schumacher

Hamburk

Řady cyklistů, kteří s odstupem několika let přiznali užívání zakázaných látek, rozšířil Němec Stefan Schumacher. Bronzový medailista z domácího mistrovství světa 2007 ve Stuttgartu a také vítěz dvou etap na Tour de France 2008 se doznal pět let po odevzdaných pozitivních testech na krevní doping.

Foto: Sport.cz

I Stefan Schumacher se přiznal k dopingu.

Článek

"Bral jsem EPO, růstové hormony a kortikosteroidy. Byl jsem součástí systému, na což nejsem hrdý, ale je to tak," řekl jednatřicetiletý Schumacher týdeníku Der Spiegel. Přistižen s dopingem byl v červenci 2008 právě při Tour a zpětně se zjistilo, že podváděl i během olympiády v Pekingu. V té době byl lídrem stáje Gerolsteiner.

"Jako talíř těstovin"

"Doping je součástí každodenního života jako talíř těstovin po tréninku," přirovnal. Dlouhá léta přitom užívání zakázaných látek popíral. Původně dvouletý trest z února 2009 mu byl zkrácen na několik měsíců a po vypršení se k profesionální cyklistice vrátil. Byl členem kontinentálních týmů Miche a Christina Watches-Onfone.

V poslední době se po skončení kariéry přiznalo k podvádění několik jezdců v čele s bývalým sedminásobným šampionem Tour de France Američanem Lancem Armstrongem.

Reklama