Hlavní obsah

Cyklista Armstrong prodal své slavné sídlo v Austinu. Hluboko pod cenou

Austin

Lance Armstrong prodal hluboko pod cenou své domovské sídlo v Austinu. Nemovitost, v níž se mimo jiné natáčel rozhovor s Oprah Winfreyovou, ve kterém se bývalý cyklista přiznal k dlouholetému dopingu, koupil agent obchodující s těžebními právy Al Koehler. Podle informací webu statesman.com získal na koupi domu půjčku 3,1 miliónu dolarů (asi 61,5 miliónu korun), podle místních realitních agentů se ale její cena odhadovala na 10 miliónů dolarů.

Foto: Oakley

Američan Lance Armstrong v dobách své největší slávy.

Článek

Usedlost ve španělském stylu s pozemkem o rozloze téměř 7000 metrů čtverečních Armstrong koupil v roce 2004 a dva roky ji rekonstruoval. K prodeji svého texaského domova, v němž často pořádal dobročinné večírky pro nadaci Livestrong, se zatím nevyjádřil, jeho mluvčí Mark Higgins ale informace potvrdil. Podle něho hodlá Armstrong mít i nadále bydliště v Austinu.

Armstrong, jenž často pobývá i ve svém druhém domě na Havaji, po svém přiznání k dopingu přišel o většinu titulů včetně sedmi vítězství na Tour de France, o sponzorské smlouvy a má doživotní zákaz startů. Kvůli podezření ze zneužití peněz čelí několika soudním sporům, v nichž jde podle odhadů až o 60 miliónů dolarů. Navrácení miliónových částek po něm požadují mimo jiné americká vláda či pojišťovací společnost.

Reklama