Hlavní obsah

Na Giru skončili Wiggins i obhájce vítězství Hesjedal

Busseto

Peloton Giro d'Italia opustili před dnešní třináctou etapou britský cyklista Bradley Wiggins a obhájce vítězství Kanaďan Ryder Hesjedal. Oba jezdce trápily zdravotní potíže, které se ještě zhoršily ve čtvrtek, kdy závodníci jeli v dešti a zimě.

Foto: Gian Mattia D´Alberto, ČTK/AP

Brit Bradley Wiggins na letošním Giro d'Italia končí.

Článek

Loňský vítěz Tour de France Wiggins ve dvanácté etapě ztratil přes tři minuty a klesl na 13. místo. Na lídra závodu Itala Vincenza Nibaliho nabral manko více než pět minut a ztratil naději na úspěch.

Wiggins se v minulých dnech trápil kvůli zánětu dýchacích cest. "Přes noc jsme Bradleyho monitorovali a ráno po konzultaci s týmovým doktorem ho ze závodu stáhli. Jeho stav se zhoršil a zdraví našich jezdců je pro nás prioritou," uvedl šéf týmu Sky Dave Brailsford. "Vrátí se domů a bude se léčit a odpočívat. Snad se vrátí co nejdříve."

Hesjedal si poslední dny protrpěl ještě více. Ve čtvrtek přijel do cíle se ztrátou téměř čtyři a půl minuty a v celkovém pořadí mu patřila 38. příčka s odstupem přes půl hodiny na Nibaliho.

"Rve mi to srdce. Celou sezónu jsem měl postavenou na Giru a cítil jsem se skvěle, když jsem sem přijel. Ale od časovky (v osmé etapě) jsem trpěl a nepovedlo se s tím nic udělat. Řádí tu nějaká viróza, takže je to možná ono, nebo nějaké alergie," komentoval své problémy jezdec stáje Garmin-Sharp, který se loni stal prvním kanadským vítězem Gira.

Reklama

Související témata: