Hlavní obsah

Bárta je v závodu Kolem Bavorska po časovce třetí

Schierling

Cyklista Jan Bárta obsadil v závodu Kolem Bavorska třetí místo v časovce a stejná příčka mu patří v celkovém pořadí. Před nedělní závěrečnou pátou etapou se do čela dostal díky dnešnímu vítězství Ital Adriano Malori.

Foto: Jan Brychta/roadcycling.cz

Cyklista Jan Bárta.

Článek

Úřadující mistr republiky v časovce Bárta za ním na trati dlouhé 31,2 kilometru zaostal o 19 sekund, o jedinou sekundu prohrál boj o druhé místo s domácím Jashou Sütterlinem. V průběžné klasifikaci zaostává český vítěz nedávného závodu Szlakiem Grodów Piastowskich v Polsku na Maloriho 26 sekund. Druhý Brit Geraint Thomas je o tři sekundy před Bártou.

"Nebyla to snadná časovka. Dělal jsem, co se dalo, ale na konci to úplně nevyšlo. Škoda, co se dá dělat," uvedl Bárta na webu své stáje NetApp. V cíli časovky, před kterou byl celkově devatenáctý, litoval, že mu těsně unikl posun na průběžné druhé místo. "Chyběly dvě tři sekundy, je to trochu k vzteku, ale se stupni vítězů mohu být spokojen. Snad by se zítra daly získat v sprintu nějaké bonifikační sekundy, ale bude to těžké," prohlásil.

Sportovní ředitel týmu Enrico Poitschke ho za dnešní výkon pochválil. "S třetím místem jsme spokojeni. Jan zaostal jen těsně za druhým. Po vítězství v Polsku měl chřipku a moc netrénoval, takže zajel výborně," uvedl.

V současnosti nejvýznamnější etapový závod v Německu, který v roce 1994 vyhrál Pavel Padrnos, zakončí v neděli etapa z Kelheimu do Norimberku dlouhá 168,9 km.

Cyklistický závod Kolem Bavorska - 4. etapa (časovka 31,2 km):
1. Malori (It.) 38:19
2. Sütterlin (Něm.) -18
3. Bárta (ČR)
4. Thomas (Brit.) oba -19
5. Roy (Fr.) -26
6. Geschke (Něm.) -29.
Průběžné pořadí:
1. Malori 15:04:02
2. Thomas -23
3. Bárta -26
4. Roy
5. Geschke oba -33
6. Ulissi (It.) -43.

Reklama