Hlavní obsah

Kreuziger nejede domácí šampionát. Chybět bude i Štybar

Praha

Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) nebude startovat na společném mistrovství Česka a Slovenska v silniční cyklistice, které hostí slovenská Dubnica. Chybět bude i Zdeněk Štybar (Omega Pharma-Quick Step).

Foto: http://romankreuziger.com

Roman Kreuziger na trati etapového závodu Kolem Švýcarska.

Článek

Závod s hromadným startem se jede v neděli a člen dánské stáje Saxo-Tinkoff svou účast vzdal narozdíl od Slováků Sagana či P. Velitse, kteří rovněž jedou Tour v barvách svých týmů Cannondale resp. Omega Pharma-Quick Step.

Kreuziger zdůvodnil svou absenci přípravou na Tour. „Navíc na mistráku hrozí riziko pádu a to si teď nemůžu dovolit. K tomu dlouhé cestování na Slovensko," řekl český cyklista, který se nyní připravuje v Itálii. „S výhledem na Tour je pro mě daleko platnější objet trénink za motorkou v horách než mistrák na lehčí trati," vysvětlil.

Po závodě Kolem Švýcarska, kde skončil celkově třetí, si dal tři volnější dny. „Jen pár hodin na kole," prozradil. „Ale dnes už jsem jel dvoufázový trénink. Ráno na normálním, odpoledne na časovkářském kole. Zítra mě čeká intenzivnější trénink, v sobotu trochu lehčí, ale právě v neděli počítám s dlouhým tréninkem v horách. Myslím, že to tak bude lepší," dodal Kreuziger.

Z Čechů nejede ani Štybar, který měl dlouhou pauzu po operaci kolena a nyní teprve začíná s pořádným tréninkem. „Ztratil jsem skoro sedm týdnů a doháním to pomalu. O mistrácích jsem vůbec neuvažoval. Dnes jsem jel poprvé od operace pětihodinový trénink, tělo si pozvolna zvyká na zátěž. Musím dohnat kondici, abych se mohl koncem července vrátit do závodů," prozradil Štybar.

Reklama