Hlavní obsah

Není to jen můj boj s Froomem, tvrdí Contador, favorit Tour de France

Jan KrůtaSport.czPrávo

Pořídit se španělským cyklistou Albertem Contadorem rozhovor před Tour je prakticky nemožné. Už během dubnových klasik měl podle svého českého parťáka z týmu Saxo-Tinkoff Romana Kreuzigera asi 250 žádostí o interview. Až na výjimky komunikuje výhradně na tiskových konferencích, z nichž vybíráme.

Foto: Sport.cz

Španělský cyklista Alberto Contador je hlavním favoritem Tour de France.

Článek

O formě

Letos jsem začínal hodně brzy. Po klasikách jsem si vzal volno a začala příprava na Tour. Všechno šlo podle plánu. Snažil jsem se formu vyladit tak, aby gradovala v posledním týdnu Tour, který bude nejtěžší.

O bitvě s Froomem

V třítýdenním závodě nemůže být nikdy upřena pozornost jen na dva lidi. Froome má letos výborný rok, skoro všechno vyhrával. Ale musíte brát v úvahu i další. Rozhodně to nevidím jen jako moji bitvu s Froomem. Vezměte si letošní Giro. Všichni mluvili o souboji Nibaliho s Wigginsem. A podívejte se, co se Wigginsovi přihodilo (měl několik pádů a ze hry ho nakonec vyřadila nemoc – pozn. aut.). To samé může někoho potkat i na Tour.

O absenci Wigginse

Je to skvělý závodník, loňský vítěz, ale letos měl lepší výsledky Froome. Kdyby na startu nebyl on, jel bych na Tour v trochu jiné roli.

O dalších hvězdách

Nerad říkám konkrétní jména, protože vždycky na někoho zapomenu. Ale dobře: Rodríguez, van Garderen, van den Broeck, samozřejmě Valverde, který je velký bojovník a nesmíme zapomínat na Evanse. Tour už vyhrál a je to zkušený závodník.

O sestavě týmu

Tým je ideálně poskládaný. Většina lidí se mnou byla na Dauphiné, kluci jako Kreuziger, Roche a někteří další jeli Švýcarsko. Spousta lidí je ve skvělé formě a nezávidím sportovním ředitelům, že z nich museli vybrat finální sestavu. Ale je to tým, kterému stoprocentně věřím a myslím, že na Tour budeme hodně silní.

O A. Schleckovi

Já myslím, že je pořád dobrý závodník, i když poslední rok a půl hodně zaostával za svou někdejší výkonností. Když byl ve formě, bylo strašně těžké ho porážet. Poslední dobou se mi ale zdá, že se zase zlepšuje. Netuším, v jaké formě přijede na Tour, ale je dobře, že bude na startu.

Reklama

Související témata: