Hlavní obsah

Debutant Ježek pomohl vyhrát Lawi teamu Adrenalin Cup

Ostravice

Mistrovství republiky v extrémním závodu čtyřčlenných štafet Adrenalin Cup vyhrál Lawi team před obhájci titulu Opava Net a týmem Toyota. Vítězné sestavě nejvíce pomohl na kole Václav Ježek, bývalý reprezentant v cyklokrosu, který přitom v Beskydech startoval poprvé.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Václav Ježek dojel v rámci Adrenalin Cupu na Lysou horu první.

Článek

Ježek vyhrál s velkým náskokem třetí úsek na horském kole. Na trati dlouhé 34,5 km z Ostravice na Lysou horu s převýšením 1430 m jasně porazil zbytek bikerů. Zbývajícími členy nejrychlejší štafety byli běžec Ondřej Fejfar, paraglidista Tomáš Bílek a kajakář Ladislav Maroul.

Adrenalin Cup si Ježek vyzkoušel už před deseti lety ve Špindlerově Mlýně, ale v Beskydech závodil poprvé. "Moc jsme chtěli na bednu a nakonec je z toho vítězství. Mně osobně se jelo bezvadně, ale dařilo se nám všem a to je při takovém závodě nejdůležitější," řekl Ježek.

Smůlu si na kole vybral biatlonista Ondřej Moravec, čtvrtý z letošního MS v Novém Městě na Moravě. Při sjezdu z Lysé hory dvakrát prorazil duši a na předávku nakonec doběhl. "Nahoru jsem začal opatrně, protože jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu. Od půlky stoupání na Lysou už se mi to pěkně rozjelo. No a cesta dolů, to bylo zase překvapení. Tolik ostrých kamenů jsem opravdu nečekal. Zvládal jsem to hůře i technicky. Ale užil jsem si to, parádně vyšlo počasí a nic se mi nestalo, takže jsem nadšený."

V kategorii žen zvítězila Technika Brno Extreme Ladies s Táňou Metelkovou, Evou Markovou, Jitkou Škarnitzlovou a Annou Zástěrovou. Na startu bylo 51 štafet, na finančních odměnách si nejlepší tři týmy mužů a ženské vítězky rozdělily 100 tisíc korun. Organizátoři se přitom po pátečním dešti obávali, zda se závod vůbec uskuteční.

Adrenalin Cup, extrémní závod čtyřčlenných štafet v Ostravici v Beskydech:
Muži:
1. Lawi team (Fejfar, Bílek, Ježek, Maroul) 3:24:22,
2. Opava Net (Krupička, Šotek, Sáblík, K. Mrůzek) -1:09,
3. Toyota (Skalský, Škrabálek, Hruška, Kubričan) -3:40.
Ženy:
1. Technika Brno Extreme Ladies (Metelková, Marková, Škarnitzlová, A. Zástěrová) 4:35:20,
2. Rakety (Moravcová, Fialová, Bublová, P. Zástěrová) -2:39,
3. Rychlý špunty (Nekvindová, Horáková, Haasová, Lágnerová) -47:56.

Reklama