Hlavní obsah

MS horských kol se pojede na obtížném okruhu, Nash ho má ale ráda

Pietermaritzburg

Technicky náročný okruh čeká bikery v jihoafrickém Pietermaritzburgu, kde se od středy pojede mistrovství světa horských kol. Reprezentantka Kateřina Nash, která bude patřit k hlavním medailovým nadějím české výpravy, si ho však během kariéry oblíbila.

Foto: Michal Červený

Bikerka Kateřina Nash.

Článek

Pětatřicetiletá bývalá běžkyně na lyžích měla podobně jako ostatní závodníci teprve dnes možnost vyzkoušet si okruh při tréninku. Jeho náročnost hned tvrdě pocítila Němka Sabine Spitzová. Jedna z očekávaných favoritek a majitelka kompletní sady medailí z olympijských her spadla tak nešťastně, že bude kvůli zranění ramena v sobotu na startu chybět.

"První okruh tady je vždycky takový nervózní, mám z něj respekt. Neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit, technické úseky jsou hodně náročné. Člověka to trošku znervózní, je to náročné na hlavu," řekla Nash na serveru mtbs.cz.

Každý další okruh už to prý ale bylo lepší a lepší. "Mám najetou celkem slušnou stopu, takže celkově z toho mám dobrý pocit," dodala druhá žena průběžného pořadí Světového poháru.

Zdůraznila však, že pro všechny je okruh stejný a všichni se s tím musejí vypořádat. "I chlapi tam stojí a čučí na to," všimla si Nash. "Člověk si tam musí dávat bacha na všechno, technických úseků je tam dost. Je to moderní, vystavěný bikování a je toho tam fakt hodně," popsala.

Jí osobně se trať i přesto zamlouvá. "Těch pár nejtěžších úseků, tam když člověk udělá chybu, tak to bude bolet. Jsou tam ovšem také dobré úseky do kopce, kde se dá předjíždět. Mně se tady vždycky líbilo závodit, není to procházka parkem... Měla jsem tu vždycky slušný závod a končila do desítky," připomněla Nash.

Reklama