Hlavní obsah

Schumacher oblékne fotbalový dres

MARANELLO

Úvodní dva závody letošní sezóny F1 obhájci mistrovského titulu Michaelu Schumacherovi nevyšly, pětinásobný světový šampión si z toho ale velkou hlavu nedělá. Při testech na domácím okruhu Ferrari ve Fioranu lámal s novým monopostem F 2003-GA rekordy a před Velkou cenou Brazílie se chystá na fotbalový zápas.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher při kvalifikaci na GP Malajsie.

Článek

Schumacherovi se podařilo v sobotu v závěru devadesátikolového testu dosáhnout času 56,338 sekundy, čímž o takřka půl sekundy pokořil dosavadní rekord. I proto je čtyřiatřicetiletý pilot plný optimismu.

Seriál formule jedna pokračuje o prvním dubnovém víkendu na okruhu Interlagos a Schumacher by moc chtěl konečně protrhnout letošní smůlu a zopakovat loňské vítězství, kdy těsně porazil bratra Ralfa. Ani v Brazílii však Ferrari ještě nenasadí nový vůz, stejně jako ve dvou předešlých případech piloti usednou do modifikovaným modelů z loňska.

"Vycházím z toho, že máme před sebou zase závody z kategorií těch lepších. Čekají nás okruhy, které nám sedí a na nichž umíme využít našich výhod," věří si Schumacher, který na Velké ceně Brazílie triumfoval celkem čtyřikrát.

Jihoamerickou přípravu Schumacher uprostřed týdne zpestří oblíbeným fotbalem. Poté, co si loni zatrénoval například s druholigovým Kolínem nad Rýnem a letos měl možnost být po boku barcelonských hvězd, v přístavním městě Santos si zahraje v benefici proti profesionálům z tamního prvoligového celku.

Reklama

Související témata: