Hlavní obsah

Alberto je rád, že má Kreuzigera k ruce, říká bratr Contadora Francisco

Praha

Španělský cyklista Alberto Contador je nadšen, že s ním v týmu Saxo-Tinkoff působí i Čech Roman Kreuziger, který mu letos fantasticky pomáhal na Tour de France a sám skončil pátý. Řekl to Contadorův bratr a manažer v jedné osobě Francisco Contador, který přiletěl do Prahy, aby představil novou posilu české stáje Etixx-Ihned, Španěla Moratu.

Foto: Jan Krůta

Francisco Contador (vlevo) a jeho chráněnec Alvaro Morata.

Článek

Jak moc si Alberto Romana Kreuzigera váží?

Opravdu hodně. Výkon Romana na poslední Tour byl skvělý. A Alberto dobře ví, jak hodně mu pomohl. Jejich společné cítění bylo perfektní. Alberto má radost, když je Roman s ním. Říká, že jeho to fajn kluk a skvělý cyklista.

Je Alberto schopen oplatit tu pomoc na jiných závodech?

Nikdy s tím neměl problém. Letos pomáhal Rogersovi na Dauphiné, nebo Bennatimu na jiných závodech. Pokud někde bude Roman v lepší formě než Alberto, pomůže mu.

Může tenhle scénář nastat i na Tour?

Může. Já však doufám, že ta situace nenastane a Alberto na příští Tour bude ve formě.

Je pro šampióna jeho kalibru letošní sezóna velkým rozčarováním? Na Tour skončil až čtvrtý...

Je v pohodě a má velikou motivaci pro příští rok. Je to pořád typ šampióna. Příští rok bude odlišný příběh od roku 2013. Uvidíte.

Příští rok chce jet Tour i Vueltu...

Řekl mi, že chce jet na oba tyhle závody, taky na mistrovství světa, které se jede ve Španělsku. Je to těžký okruh, tu trať má rád. Vuelta je pro něj nesmírně důležitá, je to jeho země, jeho fanoušci.

Nedávno probleskla v médiích informace, že váš bratr přistoupil v týmu Saxo-Tinkoff na snížení platu. Je to pravda?

Ne. Je pouze pravda, že Tinkoff coby druhý sponzor opustil tým. Saxo a šéf týmu Bjarne Riis tvrdě pracují, aby našli nového druhého sponzora. Ale jsme optimisty, že se to povede, i když nezbývá mnoho času.

Takže se plat Alberta nesnižoval?

Ne, vše je podle smlouvy. Podepsali jsme před rokem kontrakt na tři roky a momentálně je stále stejný.

Jak teď váš bratr relaxuje?

Tenhle týden má ještě nějaké povinnosti, pak pojede s manželkou na dovolenou, bude bez kola. Bude taky chytat ryby, při tom si nejlíp odpočine.

Jak je Alberto Contador populární v zemi, kde je fotbal číslem jedna?

Takový Cristiano Ronaldo, to je pořád jiný level... Ale Alberto to má ve Španělsku taky těžké. Často je pro něj skoro nemožné jít jen tak po ulici, do restaurace. Lidi ho zbožňují.

Znají se s Ronaldem dobře?

Alberto fandí Realu, občas jde na zápas, mluví s hráči. Samozřejmě se znají, ale že by si spolu denně telefonovali, to zas ne (úsměv).

Reklama

Související témata: