Hlavní obsah

Hruška na Giru na celkové pořadí nemyslí

RAVENNA

Na umístění v popředí celkové klasifikace 88. ročníku cyklistického závodu Giro d'Italia už český jezdec Jan Hruška nemyslí. Podle vývoje závodu se nyní soustředí na dílčí úspěchy a hlavně na pomoc Italovi Michelemu Scarponimu, týmové jedničce stáje Liberty Seguros a loňskému vítězi Závodu míru.

Foto: ČTK

Jan Hruška (vlevo) se po defektu propadl na Giru do páté desítky.

Článek

"Se svým výkonem v prvních devíti etapách jsem spokojen. Nebýt smůly v jedné z etap, tak to mohlo být ještě lepší," řekl při dnešním volném dnu Hruška. Onou smůlou byl defekt v sedmé etapě a následná ztráta šesti minut. Nyní tak Hruškovi patří 43. místo v průběžném pořadí.

To ale českého cyklistu nijak zvlášť netrápí. Navíc ví, že ty nejtěžší etapy peloton teprve čekají. "Druhá polovina závodu bude opravdu moc těžká. Ještě ve středu je rovinatá etapa, ale dalších šest následujících je to pořád nahoru a dolů. Ty velké kopce by na mě byly asi moc, necítím se po malém počtu dosud odjetých závodních dnů stoprocentně," řekl Hruška s úlevou.

Hodlá proto zaútočit spíš na dílčí úspěchy, třeba vytěžit maximum z nějakého úniku. A s nadějemi vzhlíží i k časovce. "V ní se pokusím maximálně zabojovat, i když je hodně kopcovitá a těžká," naznačil český jezdec, kde cítí svou největší šanci.

Lídr je tam, kde má být

V první časovce letošního ročníku Gira skončil devátý a myslí si, že mohl dopadnout ještě lépe. Pomýšlel prý i na vítězství. "Ukázalo se ale, že na tom nejsem špatně. Jak na tom jsem, ale opravdu ukáže až druhá půlka," řekl Hruška.

Podle jeho mínění si stáj Liberty Seguros zatím na Giru počíná dobře. "Můžeme být spokojeni. Lídra Scarponiho máme tam, kde má být. V únicích máme pokaždé zastoupení, zásluhou Gila jsme vybojovali i etapové vítězství a chválí nás i šéf," řekl Hruška, kterému se již rýsují největší favorité na celkové vítězství. "Těmi jsou pro mě Italové Savoldelli a Basso. Pro mě se zatím jeví jako nejlépe připravení jezdci," řekl.

Vedle Hrušky jsou v pelotonu Gira ještě další dva čeští jezdci. "Padrnose moc nevidím, ale když jej zahlédnu, tak vidím, že pečlivě vozí za svými zády Savoldelliho. Andrle se ukazuje ve velmi dobré pohodě, pro Scarponiho odvádí obrovský díl práce," pochválil svého týmového spolujezdce Hruška.

Reklama