Hlavní obsah

O Königa stojí tři týmy z WorldTour, prozradil manažer českého cyklisty

Praha

Český cyklista Leopold König nebude s největší pravděpodobností pokračovat ve stáji NetApp-Endura. Šestadvacetiletý jezdec zazářil na letošní Tour de France, kde skončil na sedmém místě, čímž na sebe upozornil nejeden elitní tým. Königův manažer Brian Smith oznámil, že v současné chvíli vyjednává se třemi z nich, které potvrdily o služby českého jezdce vážný zájem. Ve které stáji bude König v příští sezóně působit, by mělo být jasno do týdne.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Leopold König zazářil na letošní Tour de France a nyní vyjednává, v jaké stáji bude v příští sezóně působit.

Článek

"Teď jen čekáme na to, který tým bude tím správným, protože to je moc důležité, aby si takový jezdec vybral tým, jež pro něho bude nejlepší. Jednání probíhají," uvedl Smith v rozhovoru pro server cyclingnews.com.

König výbornými výkony a sedmou příčkou v konečném pořadí "Staré dámy" navázal na loňské deváté místo z Vuelty. A přestože v Paříži po dojezdu Tour nevyloučil ani setrvání ve svém současném týmu, který o prodloužení spolupráce hodně stojí, NetApp mu bude v současné situaci nejspíš malý. "Rád si poslechnu všechny nabídky," řekl po skončení Tour.

Také manažer Smith se domnívá, že přes snahu vedení NetAppu se König patrně posune o úroveň výš. Nejmenoval sice konkrétní zájemce, ale prozradil, že jsou tři vážní uchazeči. Původně šlo dokonce o kvarteto, ale jeden z týmů obrátil svou pozornost jinam. "Teď momentálně má těch možností docela dost," potvrdil Smith.

"Leo potřebuje získat zkušenosti v některém z nejlepších týmů světa. A teď k tomu má tu nejlepší příležitost. NetApp by ho rád udržel, ale já si myslím, že je důležité, aby jezdil ve WorldTour, kde se mu dostane po všech stránkách toho nejlepšího," věří Smith.

Reklama