Hlavní obsah

Vinokurov končí v týmu T-Mobile

PRAHA

Poslední dny ve stáji T-Mobile tráví cyklista Alexander Vinokurov. Kazašský šampión se rozhodl neprodloužit kontrakt s německou stájí a hodlá přestoupit do jiného týmu. "Alexander by rád ještě jednou zkusil jako kapitán nějakého týmu vyhrát Tour de France," sdělil týmový manažer T-Mobile Olaf Ludwig.

Článek

Pro tým z Bonnu jezdil Vinokurov od roku 2000. V předcházejících dnech se spekulovalo o přechodu Vinokurova do týmu Dicovery Channel, kde končí kariéru Američan a téměř jistý vítěz letošního ročníku Tour de France Lance Armstrong.

Má Alexander Vinokurov na to vyhrát Tour de France?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Manažer kazašského jezdce Tony Rominger ale tvrdí, že zatím není nic jistého. "Máme také nabídky od jiných týmů," upozorňuje. Podle francouzského deníku L'Equipe míří Vinokurov do francouzského týmu.

Nabízí se tedy Credit Agricole nebo AG2R. K tomu Vinokurov říká: "V neděli v Paříži oznámím, kde budu příští rok jezdit." A dodává důvod, proč chce změnit prostředí. "T-Mobile je německý tým a Jan (Ullrich) je Němec. Takže má tým jasné priority. Kdybych jezdil za kazašský tým, bylo by to také jiné," řekl Vinokurov.

Vinokurov by chtěl do dvou až tří let vyhrát prestižní Tour de France. Přesto vypadá přestup do týmu vítěze posledních šesti ročníků Discovery Channel stále nepravděpodobněji. To potvrzují i slova šéfa americké stáje Johana Bruyneela. "Vino je jeden z výborných jezdců. Nemá ale schopnosti, díky kterým by mohl Tour de France vyhrát."

Reklama