Hlavní obsah

Skoták se Šmídem mají na domácím MS jistou medaili v kolové

Brno
Aktualizováno

Petr Skoták s Pavlem Šmídem mají na mistrovství světa v sálové cyklistice v Brně jistou medaili v kolové. V klíčovém utkání o postup mezi elitní trojici porazili Němce 4:3 a doplnili v bojích o cenné kovy Švýcary a Rakušany. V odpoledním programu se nejprve vítězové skupiny A Švýcaři utkají s Rakouskem o postup do finále, poražený tým nastoupí v semifinále proti českým reprezentantům.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráč kolové Petr Skoták (na snímku) má spolu s parťákem Pavlem Šmídem jistotu zisku cenného kovu z domácího MS v sálové cyklistice.

Článek

Mistři světa z roku 2004 Skoták se Šmídem ukončili český medailový půst. Naposledy vybojovala v roce 2011 bronz krasojezdkyně Nikola Lebánková.

„Proti Němcům jsou tyto rozhodující zápasy o všechno vyhrocené. Už několik let po sobě jsme na sebe v této fázi turnaje narazili. Měli jsme dnes obrovské štěstí, že soupeř nedal hned na začátku vyloženou šanci do prázdné branky," uvedl Skoták.

Český tým prohrával 0:1, ale dokázal rychle vyrovnat a do poločasu získal náskok 3:1. Němci už jen dvakrát snížili. „Důležité bylo, že jsme dokázali rychle odpovědět. Ve druhém poločase jsme se snažili kouskovat hru, aby se soupeř nedostal do tempa. Dobře jsme bránili," popsal Skoták cestu k medailovému úspěchu.

Ještě před tím český tým zakončil program základní skupiny remízou 3:3 s Belgií 3:3 a do play off prošel ze čtvrtého místa, Němci byli třetí.

MS v sálové cyklistice v Brně:
Kolová - skupina A:
ČR (Skoták, Šmíd) - Belgie (Baudu, Martens) 3:3
Švýcarsko (Schneider, Planzer) - Francie (Meyer, Seyfried) 5:2
Rakousko (Schnetzer, Bröll) - Německo (Berner, König) 3:2
Konečné pořadí ve skupině:
1. Švýcarsko 13 b.
2. Rakousko 12
3. Německo 10
4. ČR 4
5. Belgie 2
6. Francie 1
Play off:
ČR - Německo 4:3
Rakousko - Belgie 7:4
13:00 semifinále I: Švýcarsko - Rakousko
14:20 semifinále II: ČR - Švýcarsko/Rakousko
16:35 finále

Reklama