Hlavní obsah

Kvůli zubům nepřijede Štybar ani komentovat. Silnici musím nyní obětovat vše, vysvětlil

Tábor

Kluk z plakátu cyklokrosového mistrovství světa v Táboře byl pro české fandy hlavním tahákem bitev o medaile, které jsou na programu nadcházející víkend. Jenže trojnásobný šampión Zdeněk Štybar musel kvůli zraněním obhajobu oželet. A trable přetrvávající po loňských karambolech mu znemožnily dorazit na jih Čech i v roli televizního komentátora.

Foto: twitter

Zdeněk Štybar zveřejnil prostřednictvím svého účtu na twitteru fotografii, jak vypadal bezprostředně po nehodě a s několikadenním odstupem.

Článek

„Minulý týden mi v pauze mezi soustředěními dávali zubní implantáty. Byl jsem zase celý oteklý, dostal antibiotika a týden neseděl na kole. Kdybych jel do Tábora, ztratil bych další čtyři dny přípravy a teď už je pro mě každý den trénování hodně důležitý," vysvětlil Štybar, jenž při pádu ve spurtu jedné z etap Eneco Tour minulý rok v srpnu skončil v nemocnici s potrhanou tváří a několika vyraženými zuby.

Následně pak spadl při cyklokrosu a poranil si vazy pravého ramena tak vážně, že musel na operaci. Právě kvůli tomuto zranění zrušil účast na MS. „Ještě stále následky pociťuji i při pouhém tréninku na silnici," přiznal v polovině ledna při soustředění ve španělském Calpe.

Plánoval, že do Tábora dorazí alespoň v roli spolukomentátora České televize, která vysílá sobotní závod juniorů (11 hod.) i žen (14), stejně jako nedělní bitvy mužů do 23 let (11) a elity (14).

„Chtěl jsem si prožít skvělou atmosféru v jiné než závodní roli. Jednalo by se o novou zkušenost. Ale nemohl jsem si dovolit čtyřdenní výpadek z tréninku. Mojí profesí je nyní silniční cyklistika a musím ji obětovat vše," uvedl v oficiálním prohlášení Štybar, který se připravuje ve španělském Calpe s týmem Etixx-Quick Step.

Reklama

Související témata: