Hlavní obsah

Veterán Zabel vyhrál potřetí cyklistický závod Paříž - Tours

TOURS (Francie)

Vítězstvím v závodu Paříž - Tours se německý cyklista Erik Zabel rozloučil se stájí T-Mobile, odkud po sezóně odejde do nového týmu Milram. V pětatřiceti letech prokázal své kvality v závěrečném spurtu a předposlední závod elitního seriálu ProTour v neděli vyhrál již potřetí v kariéře.

Foto: / Daniel Joubert

Německý cyklista Erik Zabel (v růžovém) vyhrál závod Paříž - Tours.

Článek

Poprvé se Zabel v Tours radoval v roce 1994 krátce po přechodu k profesionálům, a pak znovu před dvěma lety. Jistým vítězem sedmadvacetidílné ProTour je už před jejím finále v Lombardii Ital Danilo Di Luca.

Rovinatý profil etapy dlouhé 253 kilometrů napovídal, že by se o vítězi mohlo rozhodnout v hromadném finiši, ale průběh tomu dlouho nenapovídal. Ještě dva kilometry před cílem měli Belgičané Stijn Devolder a Philippe Gilbert na hlavní pole náskok 20 sekund, ale šanci nevyužili. Peloton je v cílové rovince pohltil.

Zabel ve spurtu těsně porazil Itala Daniela Bennatiho, ze třetího místa australského jezdce Allana Davise mohl mít radost i jeho stájový kolega z Liberty Seguros Jan Hruška. Jeho umístění zatím není známo. ProTour uzavře za týden závod Kolem Lombardie. Dnešní vítěz Zabel už se ho nezúčastní.

Výsledky (253 km):
1. Zabel(Něm.) 5:37:23 hod., 2. Bennati (It.), 3. Davis, 4. McEwen (oba Austr.), 5. Ongarato (It.), 6. Clerc (Švýc.) všichni stejný čas.
Pořadí ProTour:
1. Di Luca (It.) 229 bodů, 2. Boonen (Belg.) 171, 3. Ullrich (Něm.) 140, 4. Armstrong (USA) 139.

Reklama

Související témata: