Hlavní obsah

Kulhavý se na Evropských hrách v Baku nepředstaví

Praha

Biker Jaroslav Kulhavý nakonec nebude startovat na Evropských hrách v Baku. Olympijský vítěz z Londýna měl být v Ázerbájdžánu hlavní hvězdou české výpravy, týden před začátkem akce se však i kvůli menším zdravotním potížím rozhodl plány změnit.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Český biker Jaroslav Kulhavý.

Článek

Kulhavý se podle vyjádření na svém webu při tréninku nepříjemně uhodil do kolena, které ho trápilo minulou sezónu. S ohledem na aktuální stav a náročný program, který ho čeká, svůj start v Baku po konzultaci s lékaři a trenérem odvolal.

"Koleno je jen naražené a nemá to souvislost s loňským zraněním, ale při velké zátěži to bolí, takže to chci nechat odpočinout. Čeká mě teď po dlouhé době jediný volný víkend, potřebuju pořádné trénovat, ale tohle mě bude limitovat. Proto jsme se rozhodli pro tuhle variantu, byť mě moje neúčast na premiérových hrách mrzí," uvedl bývalý mistr světa a vítěz Světového poháru.

Na Evropské hry, které se uskuteční od 12. do 28. června, by mělo vyrazit 129 českých sportovců. Ve výpravě bude i olympijský vítěz ve sportovní střelbě David Kostelecký či mistr světa v judu Lukáš Krpálek.

Reklama

Související témata: