Hlavní obsah

Zničený König nabíral síly s přítelkyní

Digne-les-Bains

Neusiluje o umístění v Top ten jako v minulé sezóně. Nemusí bojovat o kontrakt. Při loňské premiéře na Tour de France si Leopold König zajistil pohádkový kontrakt u týmu Sky. V jeho dresu se letos na nejslavnější závod vrátil. A byť je mu vlastní konečný výsledek ukradený, byl před úterním dnem volna totálně zničený.

Foto: Profimedia.cz

Leopold König (uprostřed) klasicky s Chrisem Froomem ve žlutém po boku.

Článek
Fotogalerie

Etapu za etapou se obětuje pro Chrise Frooma, lídra týmu i celého závodu. Scénář etap je pokaždé stejný. König s dalšími parťáky dře na čele „vláčku" Sky podle předem připraveného scénáře, a když se jeho čas naplní, prostě zvolní. Jenže nadcházející čtyři drsné alpské etapy budou plné vrchařských prémií první či mimořádné kategorie.

„Byl jsem po těch šestnácti etapách unavený. Strašně moc. Potvrzuje se, že Tour je psychicky i fyzicky nejnáročnější. Jsem zničený. Bránění žlutého dresu na mě doléhá," uvedl v rozhovoru pro Radiožurnál rodák z Moravské Třebové, jenž před rokem dojel sedmý a letos už v barvách britského týmu šestý při Giru.

Byl blahem bez sebe, že po první alpské etapě měla Tour v úterý volno. „Skoro dva dny, abychom zregenerovali, mi přišly vhod. Už v pondělí za mnou dorazila přítelkyně. Hezky jsem si odpočinul a doufám, že jsem nabral síly, abych na tom byl v Alpách o trochu líp," přál si König.

Jeho tým čeká ještě drsná dřina, aby uhájil žlutý trikot až do Paříže. Tím spíše, když v pondělí přišel kvůli nemoci o Pietera Kennaugha. A děsivou havárii měl ve stejný den Geraint Thomas. „Naštěstí se mu nestalo nic vážného a může jet dál. V kopcích a začátcích etap, když se hlídají úniky, se absence každého kluka projeví," připouští König, že jej nepochybně čeká více práce.

Reklama