Hlavní obsah

Vakoč spadl a přišel o vedení v Británii, má poraněný prst a záda

Kelso
Aktualizováno

Cyklista Petr Vakoč spadl v závěru třetí etapy a přišel o žlutý trikot lídra závodu Kolem Británie. I když na kolo otřesený po chvíli nasedl, nabral v cíli ztrátu deseti minut. Necelé dva týdny před mistrovstvím světa si při pádu pohmoždil záda a způsobil drobnou zlomeninu v ukazováčku, na němž přišel o nehet.

Foto: Profimedia.cz

Petr Vakoč v závodu Kolem Británie.

Článek

Třiadvacetiletý člen stáje Etixx-Quick-Step vybojoval vedení v pondělí po vítězném sólovém úniku. V úterý na trase dlouhé 216 km do skotského města Kelso ho potkal pád s několika dalšími jezdci jen pár stovek metrů před tříkilometrovou ochrannou zónou a do cíle přijel na chvostu pelotonu za doprovodu týmového kolegy Fernanda Gavirii.

Po dojezdu Vakoč putoval do nemocnice. "Má pohmožděná záda v dolní partii a přišel o nehet na ukazováčku, v němž má i malou frakturu. Otevřená rána si vyžádala několik stehů. Budeme ho nadále sledovat," uvedl tým Etixx na svém webu.

Vakočův kolega Zdeněk Štybar obsadil v etapě 14. místo ve stejném čase jako vítězný Ital Elia Viviani ze stáje Sky. V průběžném pořadí se Štybar posunul na 12. příčku. Vakoče ve žlutém dresu vystřídal dnes druhý Španěl Juan José Lobato.

Mistrovství světa v Richmondu v USA začne 19. září. Úřadující český šampión Vakoč je nominován nejen do silničního závodu, ale i do časovky.

Cyklistický závod Kolem Británie - 3. etapa (216 km):
1. Viviani (It.) 5:08:18
2. Lobato (Šp.)
3. Trentin (It.)
4. Enger (Nor.)
5. Debusschere (Belg.)
6. Doull (Brit.)
14. Štybar všichni stejný čas
106. Vakoč (oba ČR) -10:00
Průběžné pořadí:
1. Lobato 13:37:04
2. Boasson Hagen (Nor.) -10
3. Gerts -12
4. Poels
5. Van Baarle (všichni Niz.) oba -13
6. Doull -14,
12. Štybar -22
54. Vakoč -9:55

Reklama

Související témata: