Hlavní obsah

Olympiáda by byl skvělý bonus, vyhlíží napěchovanou sezónu Škarnitzlová

Praha

Mistrovství světa v Novém Městě na Moravě a olympijské hry v Riu, to jsou dva hlavní vrcholy sezóny pro bikerku Jitku Škarnitzlovou, která je novou posilou týmu Česká spořitelna Accolade. V dresu týmu úž se blýskla šestým místem na prestižním klání v Langenlois a bronzovou příčkou na úvodním závodě Českého poháru XCO v Praze.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Ćeská bikerka Jitka Škarnitzlová.

Článek

„Olympiáda by byla jako bonus, můj hlavní cíl je Nové Město," prozrazuje Škarnitzlová, která ještě v průběhu týdne byla na čele nominačního žebříčku. „Nominační závody na OH objedu, budu se snažit, ale je to celé takové složité. Ukážu se v sobotu na Brdech a strašně ráda bych objela i nějaké enduro, to ještě uvidíme, všechno se bude odvíjet od závodního programu," krčila rameny Škarnitzlová.

Úvodní díl Světového poháru v Austrálii vynechala. „Musím trénovat! Závodní program je strašně nahuštěný. Teď si dám v rámci tréninku závod Kola pro život v Brdech, od dalšího týdne mě pak čeká pět těžkých závodů za sebou. Pojedu Český pohár Teplice, mistrovství Evropy ve Švédsku, Český pohár v Kutné Hoře, svěťák v Albstadtu a také v La Bresse," přiblížila Škarnitzlová.

Tým v loňském roce slavil první dvě příčky v maratónu, navrch deset vítězství v závodech Kola pro život, ovšem vítězství v Prestige Trophy uniklo. „To je naše největší výzva. Seriál Kolo pro život je rozprostřen přes celou sezónu a vyhrát může opravdu jen nejlépe připravený," uvědomuje si šéf týmu Radim Kořínek.

Pro Pavla Boudného bude hlavním úkolem obhájit mistrovský titul v maratónu, Matouš Ulman má za úkol uspět při mistrovství světa a Evropy, v neposlední řadě pak účast na mistrovství světa XCO v Novém Městě na Moravě.

Reklama