Hlavní obsah

Skvělý Sagan! Ve spurtu mu zase nikdo nestačil

Sint-Pieters-Leeuw

Úřadující mistr světa a Evropy Peter Sagan znovu potvrdil svoje spurtérské kvality a na závodě Eneco Tour vyhrál druhou etapu za sebou. Slovenský cyklista ve strhujícím finiši v belgickém Sint-Pieters-Leeuw, cílovém městě 202 km měřící etapy, porazil těsně německého rivala Andrého Greipela a díky bonusovým sekundám se posunul do čela průběžného pořadí po čtvrtém dnu. O tom, že hvězda týmu Tinkoff zopakuje své středeční vítězství, musela rozhodnout cílová fotografie.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Peter Sagan si připsal na Eneco Tour další triumf.

Článek

Šestadvacetiletý Sagan za výhru dostal desetisekundovou bonifikaci a je novým lídrem závodu. Před Australanem Rohanem Dennisem, vítězem úterní časovky, vede o sedm sekund. V pátek je na programu časovka družstev.

V hlavním poli dojel jediný český účastník sedmietapového závodu Zdeněk Štybar, jehož tým Etixx-Quick-Step dnes přišel o důležitého člena Toma Boonena. Belgický veterán při občerstvování vjel do díry ve vozovce a upadl. Po nehodě byl otřesený a vedení stáje ho raději ze závodu stáhlo. Vyšetření neukázala vážnější zranění, příští týden by se měl Boonen vrátit na kolo.

Cyklistický závod Eneco Tour (WorldTour) - 4. etapa (202 km):
1. Sagan (SR/Tinkoff) 4:42:12
2. Greipel (Něm./Lotto)
3. Kristoff (Nor./Kaťuša)
4. Démare (Fr./FDJ)
5. Groenewegen (Niz./LottoNL)
6. Degenkolb (Něm./Giant),
...36. Štybar (ČR/Ettix-Quick-Step) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Sagan 13:17:29
2. Dennis (Austr./BMC) -7
3. Van Emden (Niz./LottoNL) -12
4. Sütterlin (Něm./Movistar)
5. Elmiger (Švýc./IAM) oba -21
6. Roglič (Slovin./LottoNL) -23,
...42. Štybar -41.

Reklama

Související témata: