Hlavní obsah

Praha přivítá nejlepší závodníky ve fourcrossu

PRAHA

V Praze se 1. května uskuteční závod ve fourcrossu horských kol srovnatelný s podniky seriálu Světového poháru. Na mezinárodním podniku Seat 4X Masters by měla startovat celá světová špička včetně nejlepšího českého závodníka v této disciplíně, mistra světa z roku 2003 Michala Prokopa. Mezi osmdesáti závodníky z patnácti zemí světa nebude chybět ani úřadující mistr světa Američan Brian Lopes.

Foto: Sport.cz

Závod Českého poháru ve fourcrossu.

Článek

"Určitě by tady mělo být nejlepších patnáct ze Světového poháru," řekl na středeční tiskové konferenci Prokop, který se na shánění závodníků osobně podílel. Do české metropole vedle jeho jména přilákala světovou špičku i dotace 6.500 eur, kterou si rozdělí čtveřice finalistů.

Pro vítěze je připraveno 3.000 eur. "Jsou to podmínky, které jsou nastaveny ještě lépe než na Světovém poháru," uvedl pořadatel závodu Zdeněk Pól.

Poslední závod před novým ročníkem Světového poháru, který začne 6. května ve španělském Vigu, se uskuteční na zbrusu nové trati Polis XIII v Praze-Stodůlkách. Na její přípravě se podílel i Prokop. "Bude to rychlá trať a budeme to chtít upravit tak, aby se dalo předjíždět od startu až do cíle," popsal její charakter.

Dvanáct dní před závodem ještě chybí dodělat skoky. "Určitě to stihneme, na Světových pohárech se často trať dodělává dva až tři dny před závodem," dodala největší česká naděje pro tento závod.

Po vystoupení na nedávném mistrovství světa v dráhové cyklistice čeká Prokopa letní sezona závodů na horských kolech, kterou by rád zahájil úspěšným vystoupením na domácí půdě. "Finále by bylo hodně pěkné a budu se snažit být na bedně. Ale ve fourcrossu se může stát všechno," uvedl.

Reklama