Hlavní obsah

Huříková sní o medaili z MS na Novém Zélandu

PRAHA

I když už Tereza Huříková nebude závodit mezi juniorkami, kde vloni na mistrovství světa v Livignu vybojovala v cross country zlato, sní úspěšná bikerka o další medaili ze šampionátu, jehož dějištěm bude letos v srpnu novozélandské město Rotorua.

Foto: mtbs.cz/Jan Němec

Tereza Huříková

Článek

Tam by se měla představit v nově vzniklé ženské kategorii do 23 let. "Mezi ženami bych na medaili ještě neměla, je to přece jen velký skok," řekla 19letá členka stáje Česká spořitelna MTB na včerejší tiskové konferenci. Protože je šampionát v exotických končinách finančně nesmírně nákladný, počítá se s menší účastí závodníků. "Pro cross country devět lidí. Nominační kritéria splnila zatím jen Kateřina Hanušová díky třináctému místu na úvodním Světovém poháru v Curacau," uvedl reprezentační trenér Jiří Lutovský.

Huříková by na Zélandu chybět rozhodně neměla, kromě toho se chce ještě nominovat na časovku na silniční MS do Salcburku. "Na horských kolech bych měla objet kompletní Světový pohár, v Českém poháru pojedu určitě na domácí trati na Zadově, mistrovství republiky a finálový závod," prozradila Huříková, již o víkendu čeká závod v Německu.

Český pohár v cross country se letos jezdí jako Cyklomax MTB cup a čtyři z jeho dílů jsou nově zařazeny do kalendáře UCI. "Pro naše závodníky to znamená snazší možnost získání bodů do světového žebříčku," řekl předseda komise MTB Českého svazu cyklistiky Petr Marek. "Navíc můžeme počítat i s lepší zahraniční konkurencí," dodal.

Reklama