Hlavní obsah

Saganovi na trati zatrnulo. Pes s paničkou ho v časovce vytlačili na obrubník

San Benedetto del Tronto

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana udržel náskok v závěrečné časovce a vyhrál 52. ročník Tirrena-Adriatica. Celkový triumf v italském závodu WorldTour zopakoval po dvou letech. Závěrečný etapový vavřín vybojoval Australan Rohan Dennis, další hvězdu Slováka Petera Sagana přibrzdila v časovce žena se psem na přechodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Peter Sagan se vyhýbal pejskařceVideo: sntv

 
Článek

Dvojnásobný mistr světa Sagan, který na letošním Tirrenu vyhrál dvě etapy, se vyhnul se štěstím srážce s pejskařkou. Způsob našel i ve vysoké rychlosti: využil rozdělený obrubník a nečekanou překážku objel zleva po chodníku. Časová ztráta mu však sebrala naději na solidní výsledek.

"Byla to legrace. Naštěstí byla možnost se vyhnout, ale nemohl jsem brzdit, protože jsem byl v nástavcích a viděl jsem ji pozdě," řekl Sagan v rozhovoru pro Eurosport. V tu chvíli už se usmíval. Na trati mu ale zatrnulo a za ženou se ještě nevěřícně ohlédl. Krátce po dojezdu do cíle pak napsal na twitter: "Mám rád psy, ale respektujte prosím bezpečnost jezdců!"

Kolumbijský vrchař Quintana ze stáje Movistar si rozhodující náskok vybudoval v sobotní nejtěžší etapě na Monte Terminillo. Do dnešního finiše vstupoval s vedením o 50 sekund a nakonec vyhrál o 25 sekund před vítězem časovky Dennisem. Ten zvládl desetikilometrovou trať za 11:18 minuty průměrnou rychlostí 53 km/h.

Ze dvou českých cyklistů dokončil Tirreno jen Zdeněk Štybar, neboť Roman Kreuziger odstoupil před pondělní etapou kvůli nemoci.

Cyklistický etapový závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 7. etapa (časovka na 10,1 km):
1. Dennis (Austr./BMC) 11:18
2. Van Emden (Niz./LottoNL)
3. Hepburn (Austr./Orica) oba -3
4. Cummings (Brit./Dimension Data) -8
5. Roglič (Slovin./LottoNL) -11
6. Bodnar (Pol./Bora) -15.
...57. Štybar (ČR/Quick-Step) -47
Konečné pořadí:
1. Quintana (Kol./Movistar) 25:56:27
2. Dennis -25
3. Pinot (Fr./FDJ) -36
4. Roglič -45
5. Thomas (Brit./Sky) -58
6. Dumoulin (Niz./Sunweb) -1:01
...48. Štybar -22:28

Reklama

Související témata: