Hlavní obsah

Padrnos pojede poosmé Tour de France

NEW YORK

Český cyklista Pavel Padrnos je podle očekávání v nominaci týmu Discovery Channel pro Tour de France, v níž bude americká stáj poprvé po sedmi letech startovat bez Lance Armstronga. Pro pětatřicetiletého rodáka z Třebíče, jenž pomohl fenomenálnímu Texasanovi k jeho posledním čtyřem triumfům na Tour, bude letošní účast na nejtěžším závodě světa jeho osmou v kariéře.

Foto: PRÁVO

Pavel Padrnos (uprostřed) ještě v dresu předcůdce Discovery Channel stáje US Postal Service.

Článek

Tým Dicovery Channel vyrazí 1. července do třítýdenního závodu v sestavě George Hincapie, Jaroslav Popovyč, Paolo Savoldelli, José Azevedo, Egoi Martinez, Vjačeslav Jekimov, Benjamin Noval, José Luis Rubiera a Padrnos. Šéf týmu Johan Bruyneel přímo neoznačil lídra týmu, předpokládá se však, že by do celkového pořadí mohl výrazněji promluvit někdo z prvních čtyř jmenovaných.

Nejzkušenějším jezdcem stáje, jež byla dříve známa pod názvem US Postal, bude čtyřicetiletý Rus Jekimov, který se představí na Tour popatnácté. "Mám podobný pocit jako v roce 1999, tehdy jsme také byli považováni za outsidery. Ale cesta k Champs Elysées je hodně dlouhá a může se stát cokoli," uvedl v oficiálním prohlášení týmu šéf Bruyneel.

Pro ceněného pomocníka hvězd Padrnose bude Tour druhým velkým závodem v sezoně, v květnu zdolával nástrahy Gira d'Italia.

Reklama