Hlavní obsah

Froome není v takové pohodě jako dřív, tvrdí Raboň. Na Tour věří Bardetovi

Praha

Devětkrát byl českým šampiónem, má na kontě sedm startů na některém ze tří závodů Grand Tour. I po ukončení kariéry se bývalý elitní silniční cyklista František Raboň pohybuje v profesionálním pelotonu. Jako manažer zastupuje českou firmu Kalas dodávající oblečení mimo jiné stáji Wanty Group Gobert jedoucí Tour de France.

Foto: Foto: Specialized Europe

Bývalý elitní cyklista František Raboň.

Článek

Jak se vám letošní Tour zatím zamlouvá?

Přijde mi extrémně zajímavá. Časové rozestupy jsou minimální, nikdy v historii nebyli závodníci na prvních čtyřech místech vtěsnáni do třiceti sekund. Boj o vteřiny dává závodu atraktivitu, přestože řada vrchařských i sprinterských es musela předčasně odstoupit.

Kdo je podle vás před závěrečnými etapami nejžhavějším kandidátem na triumf?

Přestože se v cyklistickém prostředí pohybuju, neodvážil bych si vsadit na jedno jméno. Aru se mi zdá být nejsilnějším vrchařem. Mám pocit, že jak nestartoval na Giru, je odpočatý a mimořádně motivovaný. Jenže podpora týmu Astana absolutně hoří, což je dáno odstoupením domestiků Fuglsanga s Cataldem.

Obhájce prvenství Froome tak má cestu ke čtvrtému vítězství volnou?

Tým Sky má hodně superdomestiků, ale Froome mi nepřijde v takové pohodě, jako když Tour ovládl v předešlých letech. Pokud si ale udrží náskok do sobotní časovky, bude rozhodnuto. Má v nohách extrémní porci na časovkářském speciálu, desítky hodin ladění ideálního posedu v aerodynamickém tunelu... Ale pro mě je černým koněm do posledního týdne Romain Bardet. Jeho tým je kompletní, velmi silný. Už druhý rok po sobě má fantastickou formu. A motivace Francouze vyhrát Tour je určitě obrovským motorem.

Reklama