Hlavní obsah

Ullrich hledá nový tým, za rok chce vyhrát Tour de France

CURYCH

Německý cyklista Jan Ullrich se po vyhazovu ze stáje T-Mobile nevzdává snu o druhém triumfu ve slavné Tour de France. Jezdec namočený do dopingového skandálu ve Španělsku hledá nový tým, v jehož barvách chce příští rok na start legendárního závodu.

Článek

Vítěz Tour de France z roku 1997 byl po odchodu Lance Armstronga jedním z velkých favoritů letošního závodu, ale kvůli zapletení do dopingového skandálu ve Španělsku se ho nesměl zúčastnit. Za rok to proto chce dvaatřicetiletý cyklista zkusit znovu.

"Vždycky jsem říkal, že skončím vítězstvím na Tour. Letos mi v tom bohužel zabránili, proto zkusím přidat další rok," řekl Ullrich v rozhovoru pro dnešní švýcarský list Blick. V současné době je v kontaktu s bývalou Armstrongovou stájí Discovery Channel, ale zatím se s jejím vedením na ničem konkrétním nedohodl.

Ullrich se objevil na seznamu několika desítek cyklistů, kteří údajně spolupracovali se španělským lékařem Eufemianem Fuentesem. Na jeho madridské klinice prý dostávali zakázané podpůrné prostředky.

Olympijský vítěz ze Sydney ale všechna obvinění odmítl a kritizoval přístup německých médií, která už ho odsoudila. "Ani jednou za svou kariéru jsem nepodvedl ostatní cyklisty," prohlásil Ullrich.

Reklama