Hlavní obsah

Na Tour de France se objevil pozitivní dopingový test

PAŘÍŽ

Během letošní Tour de France se mezi cyklisty objevil jeden pozitivní dopingový test. Ve středu to oznámila Mezinárodní cyklistická unie (UCI), která však nezveřejnila jméno hříšníka, použitou zakázanou látku ani datum testu.

Článek

Zatím se totiž jedná jen o výsledek první zkoušky, kontrolní test vzorku ještě nebyl proveden. "Antidopingový kodex zakazuje před ukončením všech procedur zveřejnit jméno závodníka i jakýchkoliv dalších detailů, podle nichž by ho bylo možné identifikovat," uvedla UCI v oficiálním prohlášení.

Vzorky z Tour de France analyzovala laboratoř v Paříži, která upozornila UCI na pozitivní test. Světová federace obratem informovala dotyčného jezdce, jeho stáj, národní cyklistický svaz a antidopingové úřady.

V průběhu letošní Tour, jejíž peloton dorazil do Paříže v neděli, nebyl odhalen žádný dopingový hřišník a o 93. ročníku legendárního závodu se hovořilo jako o jednom z nejčistších v historii.

A to i přesto, že těsně před začátkem přišla Tour v souvislosti s dopingovým skandálem vyšetřovaným španělskými úřady o největší hvězdy Jana Ullricha, Ivana Bassa či Francisca Manceba.

Reklama