Hlavní obsah

Zájem o Středoškolskou ligu roste

Třetí ročník Středoškolské ligy odstartoval. Do projektu už se zapojilo 30 škol.

Foto: Petr Kotěšovec

Aktuálně je v projektu Středoškolské ligy evidováno 30 škol a přidat se mohou další zájemci prakticky kdykoliv.

Článek

Středoškolská liga v ultimate frisbee zahájila svou třetí sezónu. Začátkem prosince proběhly v Praze, Písku a Hradci Králové kvalifikační turnaje, z nichž vzešla finálová osmička, která se o halový titul utká 28. března ve sportovní hale v Praze Radotíně.

Z 20 zúčastněných týmů postoupila pražská gymnázia Nad Alejí a Špitálská, dále gymnázia Náchod, Jírovcova České Budějovice, Třeboň, Boženy Němcové v Hradci Králové, Žďár nad Sázavou a Česko-anglické gymnázium České Budějovice.

Vzhledem ke stoupajícímu zájmu škol o účast v lize se rozhodli organizátoři z České asociace létajícího disku a vzdělávací agentury ZAZO rozšířit počet kvalifikací z loňských dvou na tři. Tato změna se dotkla už kvalifikačního kola venkovní části ligy, které proběhlo v říjnu v Praze, Hradci Králové a Českých Budějovicích za účasti 27 týmů z 18 českých škol.

Hradecký turnaj ukončil neporazitelnost českobudějovického gymnázia Jírovcova, které ve finále zdolali hráči domácích z gymnázia Boženy Němcové. Do navazujícího druhého kola, které proběhne na jaře, mají podle organizátorů promluvit také moravské týmy z Brna, Olomouce, Ostravy, Nového Jičína a Frýdku-Místku.

Aktuálně je v projektu Středoškolské ligy evidováno 30 škol a přidat se mohou další zájemci prakticky kdykoliv. Nováčci mohou počítat s podpůrným balíčkem, který obsahuje sadu osmi disků, metodiku a propagační materiály. Organizátoři také zajišťují kontakty s frisbee týmy, jejichž trenéři a hráči jsou ochotni přiblížit hru formou ukázkové hodiny na školách, asistovat při trénincích a pomáhat začleňovat studenty do ligových týmů.

Více informací o Středoškolské lize a výsledky turnajů na www.cald.cz, www.zazo.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články