Hlavní obsah

Woods bude na British Open útočit na třetí triumf za sebou

CARNOUSTIE

Americký golfista Tiger Woods bude na British Open, které začne ve čtvrtek na hřišti Carnoustie, útočit na třetí triumf za sebou. Letos ještě žádný podnik kategorie major nevyhrál, na Masters i na US Open se dělil o druhou pozici.

Článek

V červnu se světové jedničce narodila dcera Sam a vítěz dvanácti turnajů major připustil, že se mu od rodiny neodjíždělo lehce. "Chybějí mi, o tom není pochyb. Ale Elin a Sam si vedou fantasticky. Jsou doma, všechno funguje skvěle a jsme oba nadšeni, že máme Sam ve svém životě," řekl novopečený otec.

Nemyslí si, že by dítě nějak negativně ovlivnilo jeho výkonnost. V opak však doufají jeho tradiční konkurenti - Američané Phil Mickelson a Jim Furyk nebo Jihoafričan Ernie Els.

Evropané čekají na triumf na jednom z elitních turnajů od roku 1999, kdy právě British Open vyhrál domácí golfista Paul Lawrie. Jeho nástupcem by se mohli stát také Švéd Henrik Stenson, Ir Padraig Harrington, Španěl Sergio García, nebo britské trio Luke Donald, Justin Rose, Paul Casey.

Na hřišti, na němž se často prohání nevyzpytatelný vítr, se bude do neděle hrát o nejvíce peněz v historii tohoto turnaje. Rozdělí se celkem 4,2 milionu liber.

Reklama