Hlavní obsah

Golfové Czech Masters se letos kvůli koronaviru neuskuteční

Praha

Golfový turnaj European Tour se letos v Česku neuskuteční. Pořadatelé Czech Masters, které mělo začít 20. srpna na hřišti Albatross u Prahy, soutěž kvůli koronaviru s předstihem zrušili. V nejisté situaci více než pět měsíců před zahájením turnaje zastavili přípravy.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Promotérská společnost Relmost dnes o rozhodnutí informovala v tiskové zprávě. Krok zdůvodnila tím, že vývoj a důsledky koronavirové epidemie nelze předvídat. "Rozhodli jsme se s předstihem pro řešení, které nás jako golfové promotéry a fanoušky velice mrzí, ale které je z důvodu rozsahu příprav turnaje, zachování korektních vztahů s obchodními partnery a všemi golfovými příznivci následující: Zastavujeme přípravy a oznamujeme, že se golfový turnaj D+D REAL Czech Masters, který je součástí světové série European Tour, v roce 2020 konat nebude," uvedl promotér v tiskové zprávě.

Počítá ale s pořádáním turnaje v příštím roce, kdy už má v kalendáři rezervovaný termín od 19. do 22. srpna. S roční pauzou by se tak měla obnovit tradice Czech Masters, které se na Albatrossu koná od roku 2014. Loni turnaj s dotací jeden milion eur vyhrál Belgičan Thomas Pieters, který tak navázal na triumf z roku 2015.

Letos Relmost v Česku a na Slovensku neuspořádá ani plánované turnaje série Challenge Tour. Jedná se o květnové Prague Golf Challenge, červnové D+D REAL Czech Challenge a červencové D+D REAL Slovakia Challenge. I u nich počítá s obnovením v roce 2021.

European Tour kvůli koronaviru přišla už o turnaj v Nairobi, který se měl hrát tento týden. Odloženy byly dubnové turnaje v Kuala Lumpuru a čínském Šen-čenu.

Epidemie koronaviru výrazně postihla sportovní akce ve světě i v Česku. Z rozhodnutí vlády se minulý týden konal bez diváků Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Od úterka se domácí pořadatelé musejí vyrovnat se zákazem všech akcí s účastí od 100 osob, který platí do odvolání.

Reklama