Hlavní obsah

Golfista Woods podstoupil operaci kolena a měsíc si nezahraje

NEW YORK

Světový golfista číslo jedna Tiger Woods si minimálně měsíc od aktivní hry odpočine. V úterý se podrobil artroskopické operaci levého kolena, ve kterém měl poškozenou chrupavku. Se stejným kloubem už měl problémy před pěti lety, kdy rovněž musel podstoupit chirurgický zákrok.

Článek

Woods se rozhodl pro lékařský zákrok dva dny poté, co skončil druhý na Masters, prvním letošním turnaji kategorie major. Kvůli rekonvalescenci s velkou pravděpodobností nestihne svůj oblíbený turnaj Players Championship v Ponte Vedra Beach na Floridě, měl by být ale v pořádku na další major US Open, které začne 12. června v San Diegu.

Chirurgický zákrok provedl stejně jako v prosinci roku 2002 Thomas Rosenberg z nemocnice v Park City. Podle kouče Hanka Haneyho trápilo koleno Woodse již delší dobu: "Nemluvil o tom, protože nechtěl hledat výmluvy. Ale měl s ním velké problémy. Nemyslím si, že to ovlivňovalo jeho hru," poznamenal Haney.

Vítěz čtyř letošních turnajů bude takovou dobu chybět na okruhu PGA po dvou letech. Předloni nehrál dva měsíce kvůli úmrtí otce a po návratu na hřiště neprošel na US Open cutem.

Reklama