Hlavní obsah

Hvězdný turnaj s Carlem Lewisem

Jeden z nejslavnějších atletů všech dob Carl Lewis ozdobil páteční golfový turnaj ve Slavkově. Bylo znát, že golf se hraje v rámci tenisového turnaje Unicredit Czech Open, pořádaného TK Prostějov.

Článek

Z prvního odpaliště vyrazili cannon startem hned tři tenisté: čtyřnásobný grandslamový šampión Jim Courier, wimbledonský vítěz Richard Krajicek a jeden z nejlepších českých hráčů minulosti Karel Nováček, všichni už v tenisovém „důchodu“.

Hned za nimi vyšly také silné ráže: devítinásobný olympijský vítěz Carl Lewis, který přijel do Česka jako host na mítink Zlatá tre­tra, a bývalý tenista Jiří Novák. Společnost jim dělal herec, hudebník a moderátor Marek Eben.

„Doufám, že mně bude Carl psát, abych si pak mohl schovat skórkartu,“ pravil Eben. „Jaký mám handicap? Asi sto,“ odvětil Lewis s opravdu neortodoxním švihem, zatímco Courier potvrdil, že jeho handicap 2,2 odpovídá skutečnosti.

„Nehrál jsem golf dvacet let. Opravdu. Takže jsem docela spokojen s tím, co jsem předvedl,“ dodal Lewis pro Golf Digest C&S poté, co v polovině turnaje hru ukončil, sedl si k plzeňskému a přitom slastně vzpomínal na čtvrteční neatletickou večeři – kachnu s knedlíkem a zelím.

Reklama

Související témata: