Hlavní obsah

Zapomeňte na Wieovou, je tu Jessica Kordová!

Novou vycházející hvězdou golfu je patnáctiletá amatérka Jessica Kordová. Možná dá zapomenout i na Michelle Wieovou. „Ještě si mi to nestačilo rozležet v hlavě,“ přiznala včera Kordová pro golfdigest.cz, když se probudila po dlouhé cestě na Floridu.

Článek

"Přišla mi pogratulovat i Lorena Ochoaová, což mě moc potěšilo. Prý doufá, že mně brzy uvidí na tour“. Nejdříve však za tři roky, kdy Jessice bude osmnáct. „Uvidíme. Půjdu na univerzitu a potom se rozhodne,“ dodala Kordová.

Krize na ni dolehla pouze ve druhém, deštěm přerušovaném kole, které nakonec dohrávala v sobotu. „Vstávali jsme ve čtyři hodiny a nebyla jsme ve své kůži. Nakonec jsem cut zvládla,“ oodechla si Jessica.

Kordová je stále nejmladší golfistkou, která prošla cutem na Ladies European Tour. Stalo se před dvěma roky v maďarském Tata. Ve třinácti letech… Mimochodem, mladší letos na US Women´s Open byla už jen rekordmanka major akcí, třináctiletá Alexis Thompsonová, která však neprošla cutem.

Chvíle prodat úspěch 

Snad nastává jedinečná chvíle angažovat zkušeného manažera a úspěch stoprocentně prodat. Právě Wieová je příkladem. Kordová ukázala, že golf umí, zřejmě pomohl i otec Petr v roli kedíka a nový trenér Tim Sheredy. „Naučil mě dokonalý course managemet. S Jonathanem Yarwoodem se vidíme několikrát za rok, když potřebuji opravit něco ve švihu,“ vysvětlovala pro golfdigest.cz.

Rozhodující je však fakt, že Kordová žije a trénuje v Bradentonu na Floridě. Myslíte si, že by se Annika Sörenstamová stala světovou jedničkou, kdyby zůstala ve Stockholmu? V Orlandu jsou podmínky nesrovnatelné. I současná jednička Lorena Ochoaová se více než v mexické Guadalajařew pohybuje v Arizoně.

Nesrovnatelné s českými hřišti bylo i to v Interlachen Country Clubu, s délkou 6205 metrů nejdelší v historii ženských majorů. Jessica přesto zaznamenala 14 birdíků včetně poslední jamky celého turnaje. To dokáže jen velká hráčka. „Speciální příprava na hřiště nebyla žádná, neboť podobné hřiště ani není. Spíše připomínalo mix Mariánských Lázní a Karlových Varů,“ prozradila. „Při­dejte k tomu však greeny s rychlostí dvanáct a extrémně silný vítr,“ dodal otec Petr.

Větší úspěch zařídil jen Čejka 

Kordová je zatím amatérka a tak přišla o částku 43 tisíc dolarů za dělené 19. místo. „Ještě hůře“ dopadla Marie Jose Uribeová z Kolumbie, jediná lepší amatérka v poli, která musela oželet 75 tisíc dolarů.

Větší úspěch českého golfu má na svědomí pouze Alex Čejka, který zvítězil na třech turnajích PGA European Tour a měl reálnou šanci dostat se do týmu na Ryder Cup. Nyní válčí na PGA Tour.

US Women´s Open si dvakrát zahrála karlovarská rodačka Jana Peterková, ale cutem se jí nepodařilo projít. Letos nezvládla kvalifikaci. „Včera poslala esemesku, že gratuluje,“ řekla golfdigest.cz Jessica Kordová. Nová hvězdička golfu.

Reklama