Hlavní obsah

Nočníček a další libozvučné turnaje

Jaká je kreativita pořadatelů turnajů, co se jejich názvů týče? To zjišťovala redakce Golf Digest C&S na federačním serveru, když si všímala titulů jednotlivých akcí. Hledali jsme poetická, veselá nebo jen zajímavá turnajová jména, která pohladí na duši ještě před prvním drajvem. Je jich málo, ale existují.

Článek

Hned na úvod vyhlasme vítěze. Jako nejpoetičtější název turnaje jsme zvolili Jarní kostelecký nočníček. Překonal i dlouho favorizované Kulíškovy kachničky a Dýšinskou žabičku.

Ve světě zvířat ještě zůstaneme a symbolicky oceníme také klání s názvy Mladobucký skřivánek (klokánek), Mstětický Myšák, Karlštejnský Krkavec, Kapr, Kavka Cup, Fojtecký drak, Ježek v kleci i poměrně nečekaný Pes Golf Club. Charitativní záležitosti představují Pomocné tlapky, stejně jako Jamka pro motýlí křídla.

Golfistu nepostrádajícího vytříbené smysly musejí přilákat turnaje jako Semilský sněhulák, Sólo na violu, Krakonošův pohár, Kopretinový stableford nebo Májový sladký cup. Jako z pohádky či z dějin válečnictví zní Čertova odpolední devítka, Turnaj tří císařů nebo O krále bambitkářů.

Místo kalendáře vám poslouží akce jako Takový malý v půlce května, Medardovo kapání nebo Turnaj Cyrila a Metoděje. Intelektuální chutě snad uspokojí akce O ducha libereckého golfu nebo Vlastní cesta.

Jako zajímavé kulturní počiny jsme vyhodnotili Greta Garbo Golf Open a Křest golfové detektivky, jako „sexistické“, a tudíž hodné pozornosti genderových organizací, Dámské dopoledne či Pánské odpoledne.

Najdou se i ryze praktické turnaje typu Hole-in-one Nový Superb, O greenovou sekačku nebo Středeční o horské kolo. V prvním případě by se akce ovšem mohla jmenovat také O ztrátu amatérského statusu.

Chuť gurmána povzbudí Labužnické Víno & Golf, Setkání na 19. jamce, Nápojová ambulance Trophy, Turnaj na grilu i Májová smaženice.

Celý článek najdete v srpnovém čísle Golf Digest CS

Reklama