Hlavní obsah

Langer a spol. předvedou na "tajném" hřišti špičkový golf

ROZTĚŽ

Třídenní golfová podívaná čeká od pátku návštěvníky turnaje série European Seniors Tour na hřišti Casa Serena v obci Roztěž poblíž Kutné Hory. V novém areálu s osmnácti jamkami, označovaném za jeden z nejtěžších, ale také nejutajenějších v zemi, se utkají nejlepší profesionálové, kteří překročili padesátku, v čele s Bernhardem Langerem a Ianem Woosnamem.

Článek

Soukromé hřiště, které vlastní včetně zámku, jenž se dostal do povědomí populárním seriálem "Život na zámku", korejská společnost Foxconn, vzniklo bez ambicí přilákat širokou veřejnost. Dokonce ani není oficiálně znormované, protože na běžnou hru vlastníků a jejich hostů to nebude nutné a profesionální turnaje stejně postupují podle vlastních úprav.

V nejbližších třech letech se však "utajené" hřiště vždy na čtyři dny otevře, za což příznivci golfu vděčí právě příjezdu profesionálů. První den, stejně jako dnes, je vždy vyhrazen exhibičnímu turnaji Pro-Am, v němž nastupují hvězdy po boku přizvaných amatérských hráčů.

Od pátku do neděle se už brány areálu otevřou dokořán, aby diváci bezplatně mohli sledovat dosud největší seskupení golfových hvězd, jaké se kdy do Česka sjelo. V polovině devadesátých let se sice hrálo v Mariánských Lázních a Karlštejně několik turnajů European Tour, ale koncentrace bývalých šampionů bude nyní největší.

Areálu dominuje luxusní klubovna

V areálu, kterému dominuje zbrusu nová luxusní klubovna, se představí dva vítězové Masters a současně bývalé světové jedničky Langer a Woosnam, hrát přijedou i Constantino Rocca či Vitorio García - otec Sergia Garcíi, jedné z největších golfový hvězd současnosti.

Bývalí golfisté se utkají o solidní dotace. Z celkové částky 600 tisíc eur si vítěz odveze 90 tisíc, v přepočtu téměř dva a čtvrt milionu korun. Mezi 72 hráči, kteří se na hřišti budou objevovat na greenech po celé tři dny, bude také český golfista Jan Juhaniak.

Diváci nebudou platit žádné vstupné, ale budou muset akceptovat omezené parkování poblíž areálu. Parkoviště je pro ně vyhrazeno u továrny Foxconnu v nedaleké Kutné Hoře, odkud je budou ke hřišti odvážet v pravidelných intervalech nachystané autobusy. Start turnaje je vždy v 7:50, poslední takzvaný flight vyrazí na hřiště ve 12:00.

Reklama