Hlavní obsah

Český golf porazil zbytek světa!

Obrovský úspěch pro český golf získala dvojice Pavel Vilimovský a Robert Bouška na mezinárodním turnaji Jacka Nicklause, když dokázala zvítězit.

Článek

Turnaj, kterého se zúčastnili vítězové národních šampionátů, se hrál formátem texas scramble dvojic na známém hřišti PGA national Champions Course na Floridě, kde se každoročně koná turnaj PGA Tour Honda Classic.

Češi zahráli 66 (-6) a o dvě rány porazili Jihoafrickou republiku a o další dva údery favorizovaný Nový Zéland.

„Tak těžké hřiště jsem ještě nehrál. Především rány do greenů byly kvůli jejich úzkým přístupům a velkému množstvé vody a bunkerů neuvěřitelně obtížné. Samozřejmě stále foukal silný vítr,“ popisoval nástrahy hřiště Pavel Vilimovský.

Jamky č. 15., 16. a 17. jsou těžší než slavný Amen Corner v Augustě a nesou příznačný název Bear Trap, medvědí past. „Podařilo se nám tyto jamky zahrál jednu pod a na poslední jamce jsme navíc přidali birdíka,“ pochlubil se Vilimovský.

Nečekaný úspěch českého týmu přinesl nejen očekávaný zájem médiíí po turnaji, ale i v jeho průběhu. „Přišli za námi s kamerou na čtrnáctku, kde jsme byli zrovna v problémech. Naštěstí jsme je ustáli a obešli hřiště bez bogey.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.