Hlavní obsah

Čejka: Konečně chci vyhrát

Alex Čejka po delším čase okomentoval svůj golf. V rozhovoru pro německý web se ohlíží za nedělním 13. místem na Honda Classic a dívá se do budoucnosti.

Článek

„Se svým výsledkem na Honda Classic jsem velmi spokojen. Mnozí říkali, že se dalo dosáhnout ještě víc, ale to si nelze vynutit,“ řekl Čejka pro internetovou stránku SFOX.com. „Sobotnímu double bogey na patnáctce a nedělním bogey na desítce a jedenáctce se dalo zamezit, ale aby byl člověk vpředu, musí také něco riskovat.“

Čejka je podle svých slov překvapen, že se mu po loňském zranění zad vrátila forma dříve, než čekal. „Myslel jsem, že konstantně začnu hrát zhruba na začátku dubna. Samozřejmě se dá ještě něco zlepšit, ale pomalu se vracím do formy, kterou jsem měl před zraněním, a to mi dává sebevědomí. Stejně jako nový belly patr na greenech.“

Od čtvrtka hraje Čejka v Portoriku DEVÁTÝ turnaj PGA Tour v řadě. „Bylo těžké zůstat kvůli zranění tak dlouho bez turnajového golfu, zvláště když jsem před přestávkou hrál tak dobře. Teď se ale dívám dopředu. Samozřejmě, že důležité je udržet kartu na PGA Tour, ale mým cílem je konečně vyhrát turnaj. Někteří se teď budou smát, ale při té loňské formě, nebýt zranění, kdo ví, co se mohlo stát?"

Čejka si také tipnul, že Tiger Woods při svém comebacku letos vyhraje dva majory: US Open a PGA Championship. "Masters je na něj moc brzy a hřiště na British Open mu moc nesedí,“ řekl.

Reklama