Hlavní obsah

Tiger rozhodl posledním patem

První turnajový titul po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolene si na Arnold Palmer Invitational připsal Tiger Woods. A to díky pětimetrovému patu na poslední jamce.

Článek

Sean O´Hair, vedoucí hráč po 3. kole, nezvládal pod tíhou okamžiků trefovat fairwaye a greeny a vše musel zachraňovat krátkou hrou. Naproti tomu Woods, který nastupoval se ztrátou pěti úderů, se na sedmé a znovu na desáté jamce dotáhl na rozdíl jediného, a vypadalo to, že soupeře přejede.

Tiger však začal rovněž chybovat, navíc mě smůlu při polohách míčů například v bunkerech, O´Hair napak zpřesnil hru a tak se rozdíl neměnil. Světová jednička srovnala krok až na greenu patnácté jamky, když proměnila dlouhý pat. Soupeř znervózněl a na další jamce poslal druhou ránu do vody, zahrál bogey a ztrácel ránu. Vše tedy bylo naopak.

Ne nadlouho, neboť Woods na sedmnácté jamce par 3 trefil bunker opět těsně pod jeho hranou a kvůli bogey bylo opět srovnáno. Rozhodla poslední jamka a neuvěřitelný pat. Tiger vyhrál pošesté turnaj a získal zároveň 66 titul na PGA Tour.

Na hřišti Bay Hill v Orlandu se hrál skvělý golf, ale k vidění byl také pětipat! Huntera Mahana na šestnácté jamce.

Kompletní výsledky najdete na www.pgatour.com.

Reklama