Hlavní obsah

Za hole-in-one má Hanson US Open

Hole-in-one musel zahrát Peter Hanson, aby si zajistil start na červnovém US Open při dvoukolové kvalifikaci v britském Walton Heath. Bláznivý je golf.

Článek

KVALIFIKACE O US OPEN (18. – 21. 6., Bethpage Black)

Švéd hrál play off o poslední z jedenácti kvalifikačních míst se Skotem Stephenem Gallacherem a Angličanem Richar­dem Blandem na tříparové jamce číslo sedmnáct, měřící 188 metrů.

„Byl jsem tak rozpumpovaný, že jsem na poslední chvíli změnil hůl z pětky na šestku,“ řekl Hanson o sedmém esu své kariéry. Předchozí dal před pouhými dvěma týdny na Irish Open.

Kvalifikaci vyhráli Angličan Simon Khan a Francouz Raphael Jacquelin (oba –9), o ránu zpět byl další Angličan Simon Dyson. Před startem odstoupil Colin Montgomerie, kapitán Ryder Cupu 2010.

Z těch, kteří dříve hráli Ryder Cup, kvalifikací neprošli Ir Paul McGinley, Angličan David Howell a Švéd Niclas Fasth, zatímco postoupil Francouz Thomas Levet.

Mezi úspěšnými hráči kvalifikace o US Open byli také Ital Francesco Molinari, Jihoafričan Andrew McLardy, Francouz Jean-Francois Lucquin, Španěl Jose Manuel Lara, Švéd Johan Edfors a Angličan David Horsey, loňský vítěz Challenge Tour.

KVALIFIKACE O BRITISH OPEN (16 – 19. 7., Turnberry)

Na americkém území se zase hrál golf o British Open. Kvalifikace v texaském Plano (Gleneagles Country Club) přinesla vítězství Mattu Kucharovi se 63 a 66 ranami. Alex Čejka zahrál v prvním kole také 63 a spoluvedl, ale 71 ve druhém na postup nestačilo.

Mezi postupujícími jsou také další Američané Davis Love III (67–65), Jeff Overton a James Driscoll, Brit Martin Laird, Švédové Richard S. Johnson a Fredrik Jacobson a Novozélanďan Tim Wilkinson.

Reklama