Hlavní obsah

Hymna pro pobavení

Evropa si jen pomalu zvyká na sílu českého golfu. Důkazem je československá hymna, kterou pořadatelé ve Francii omylem zahráli Kláře Spilkové a celému týmu.

Článek

Vítězství českého týmu v Poháru národů francouzské pořadatele na European Young Masters zaskočilo. „K pobavení všech týmů nám zahráli československou hymnu,“ říká nehrající kapitán týmu Tomáš Vlček. Podle něj se také celá řada funkcionářů nemohla vyrovnat s faktem, že Evropu ovládli hráči z Česka.

Čtrnáctiletá Klára Spilková (na snímku) všem vyrazila dech výkonem, který nemá v našich zeměpisných šířkách obdoby. „Podobný golf jsem hrála při vítězství na Mezinárodním mistrovství Německa. I zde se s tím hlavně domácí hráčky a funkcionáři nemohli srovnat,“ vzpomíná hráčka, které poslal SMS gratulaci také prezident Václav Klaus.

Spilková ani po mamutím úspěchu neuvažuje o studiu střední školy v zahraničí nebo vytvoření webové stránky pro kontakt s fanoušky. Naopak si již dopisuje s Karin Koch, kapitánkou evropského týmu pro Junior Solheim Cup. „Psala mi, že se na mě již těší. Totéž platí o mně,“ dodává Spilková, která si před cestou do USA ještě zahraje Mezinárodní mistrovství Rakouska a Česka.

Reklama