Hlavní obsah

Američanky vyhrály Solheim Cup

Neporaženy na domácím hřišti zůstaly USA také v 11. ročníku Solheim Cupu. Ženská obdoba Ryder Cupu patří Američankám potřetí za sebou, navíc stejným výsledkem 16:12 jako při posledním utkání v Evropě. Jak dopadl golf v Illinois?

Článek

Před závěrečnými singly byl stav zápas 8:8, ale Američanky vedené kapitánkou Beth Daniel v neděli výrazně zabraly. K obhajobě trofeje potřebovaly získat 14 bodů, což se jim podařilo v předposlední dvouhře díky vítězství 21leté Morgan Pressel nad Švédkou Annou Nordqvist.

Evropa, tentokrát s kapitánkou Alison Nicholas, prohrála už poosmé v historii soutěže.

Svůj rekordní 11. start absolvovala jediná účastnice všech utkání Solheim Cupu, Angličanka Laura Davies, ale radost z něj neměla, protože od pátečního prohraného fourballu si už v další čtyřhře nezahrála.

Naopak na šťastné straně byla nejstarší účastnice utkání, 49letá Juli Inkster, stejně jako nejmladší hráčka, 19letá Michelle Wie. Americká „divoká karta“ zůstala při svém debutu ve všech čtyřech utkáních bez porážky a měla nejlepší bilanci ze všech.

SOLHEIM CUP: USA – EVROPA 16:12
Den 1, fourbally: Creamer/Kerr 1 up v Pettersen/Gus­tafson, Stanford/Inkster v Alfredsson/E­losegui 1 up, Lang/Lincicome 5/4 v Davies/Brewerton, Pressel/Wie v Matthew/Hjorth A/S, foursomy: Kim/Gulbis 4/2 v Pettersen/Gus­tafson, Stanford/Castrale v Brewerton/Nocera 3/1, McPherson/Lincicome v Hjorth/Nordqvist 3/2, Creamer/Inkster 2/1 v Matthew/Moodie.
Den 2, fourbally: Kim/Wie 5/4 v Alfredsson/E­losegui, Stanford/Lang v Matthew/Luna A/S, Castrale/Kerr v Pettersen/Nor­dqvist 1 up, Lincicome/McPherson v Nocera/Hjorth 1 up, foursomy: Creamer/Inkster v Gustafson/Moodie 4/3, McPherson/Pressel 2 up v Alfredsson/Pet­tersen, Gulbis/Kim v Brewerton/Nocera 5/4, Kerr/Wie 1 up v Hjorth/Nordqvis­t.
Den 3, singly: Creamer 3/2 v Pettersen, Stanford 5/4 v Brewerton, Wie 1 up v Alfredsson, Lang v Davies AS, Inkster v Nocera AS, McPherson v Matthew 3/2, Lincicome 3/2 v Gustafson, Castrale v Luna 3/2, Kim 2 up v Elosegui, Kerr v Hjorth AS, Pressel 3/2 v Nordqvist, Gulbis v Moodie A/S.
Skóre je vždy za jménem vítězek, AS znamená all square neboli remízu.

Reklama

Související témata: