Hlavní obsah

Devadesát devět nejlepších v Bostonu

Druhý turnaj play.off PGA Tour začíná v pátek v Bostonu pro 100, respektive 99 nejlepších hráčů FedEx Cupu. Jako jediný v sezóně má oficiální konec v pondělí.

Článek

Deutsche Bank Championship (TPC Boston, design Arnold Palmer, par 71, Norton – Massachusetts) začíná tradičně až v pátek, a to kvůli finiši připadajícímu na americký svátek Labor Day, který se slaví první zářijové pondělí. Turnaj se hraje od roku 2003 a díky výhodnému datu patří i do třetí sezony play off FedEx Cupu.

Titul obhajuje Vijay Singh, který však minulý týden na prvním turnaji Barclays neprošel cutem. V Bostonu zažijí hráči v play off cut naposledy, třetí a čtvrtý turnaj vyřazovací části cuty nemají. Na následující BMW Championship postoupí 70 nejlepších hráčů pořadí FedEx Cupu.

Hráči byli rozděleni do flightů podle pořadí FedEx Cupu, takže jednu trojici tvoří celkově vedoucí Tiger Woods, druhý Steve Stricker (oba dělení druzí na Barclays) a třetí Heath Slocum (vítěz Barclays).

Pro přetrvávající zranění mezižeberního svalu se opět odhlásil Paul Casey, světová trojka, takže turnaj má místo stovky jen 99 účastníků.

Golf z play off PGA Tour vysílá ČT 4 Sport: v pátek a v sobotu živě od 21.00, v neděli a v pondělí od 23.00 (záznam).

Reklama

Související témata: