Hlavní obsah

Langer jako časovaná bomba?

Bombastická zpráva pro golf v předvečer European Tour v Německu: příští rok by mohl Ryder Cup hrát Bernhard Langer. Tři roky po svých padesátinách!

Článek

Langer, který bude od 18. září opět hlavní hvězdou turnaje European Senior Tour na Roztěži u Kutné Hory, hraje tento týden doma v Kolíně nad Rýnem na Mercedes-Benz Championship. A když přišlo na přetřes téma Ryder Cupu 2010, v Německu rovněž startující kapitán evropského týmu Colin Montgomerie vytáhl na světlo nečekaně jméno Langer!

„Bernhard je perfekcionista, zůstává konkurenceschopný a fit. Byl by to skvělý partner pro začátek utkání do foursomu. Určitě budeme spolu o Ryder Cupu mluvit,“ překvapil Montgomerie.

Langer, který byl kapitánem vítězného týmu Evropy v roce 2004, by musel pro utkání ve Walesu dostat jednu ze tří divokých karet.

„Nemám šanci se kvalifikovat, ale při svých dvou letošních startech na European Tour jsem ukázal, že tady pořád mohu hrát,“ nevyloučil senzační nominaci Langer, kterému v době Ryder Cupu 2010 bude 53 let.

„Mám teď technicky lepší švih, protože mám víc času na něm pracovat. Mám také sebevědomí z dobrých výsledků a rovněž se zlepšil stav mých zad,“ dodal Langer, který hraje na americké Champions Tour, kde byl loni Hráčem i Nováčkem roku.

O Langerově formě se lze ostatně přesvědčit právě příští týden od pátku do neděle na Casa Serena Open.

Reklama