Hlavní obsah

Woods vyhrál ještě před finále

Lze ještě něco u spojení golf a Tiger Woods označit za neuvěřitelné? Rekord hřiště a vedení o sedm ran před finále - to byla sobota světové jedničky na PGA Tour.

Článek

Zatímco na minulém turnaji play-off v Bostonu bylo před finále jasné, že Woods nemůže vyhrát, nyní v Chicagu je naopak ještě jasnější, že nemůže prohrát. Světová jednička vede BMW Championship s náskokem sedmi ran. Woods zahrál ve třetím kole na Cog Hill (par 71) rekord hřiště i své sezony v počtu 62 ran, a to s bogey na první jamce.

Následovalo ovšem osm birdie a eagle, což znamená celkový výsledek –16 (68–67–67). Pokud Woods nezmešká nedělní start, nezraní se nebo si do bagu nedá patnáct holí, získá svůj letos šestý a celkově 71. titul na PGA Tour, jímž zároveň převezme vedení ve FedEx Cupu před závěrečným Tour Championship.

Ačkoli je golf nevypočitatelný, už před finále se Woodsovi mohla udělit vítězná trofej a s ní i prémie 1,35 milionu dolarů. A to se hraje turnaj určený 70 nejlepším hráčům sezony, navíc na hřišti, které prošlo rozsáhlou rekonstrukcí za 5 milionů dolarů tak, aby se tu nehrála nízká minusová čísla.

Dosavadní rekord 63 ran byl uhrán naposledy před dvěma lety právě Woodsem, který tehdy zvtězil na Cog Hill počtvrté v kariéře, a to s dalším rekordem, celkovými 22 pod par. To může také překonat, pokud v neděli zahraje 64.

Zpět do reality roku 2009: na 9 pod par se o druhé místo dělí Brandt Snedeker (v sobotu 66) a Mark Leishmann, další ránu ztrácí Matt Kuchar (66) a Padraig Harrington (69). Další výsledky: 6. Senden a Wilson –7, 8. Furyk, Donald, García a Watson –6… 20. mj. Mickelson –3, 30. mj. Stricker E.

Reklama