Hlavní obsah

Světová jamkovka nově

Tradice Volvo World Match Play Championship pokračuje v nové podobě. Šestnáct hráčů čeká od čtvrtka golf na jamky nejprve ve skupinách. A ve Španělsku.

Článek

Volvo World Match Play Championship

SKUPINA A  Paul Casey (ANG), Retief Goosen (JAR), Anthony Kim (USA), Scott Strange (AUS)

SKUPINA B Sergio García (ŠPA), Martin Kaymer (NĚM), Robert Allenby (AUS), O. Wilson (ANG)

SKUPINA C Henrik Stenson (ŠVÉD), Rory McIlroy (SEV. IR.), Angel Cabrera (ARG), Simon Dyson (ANG)

SKUPINA D Lee Westwood (ANG), Camillo Villegas (KOL), R. Fischer (ANG), J. M. Singh (IND)

DĚJIŠTĚ

Finca Cortesin Golf Club (délka 6750 metrů, par 72), Costa del Sol, Španělsko

SYSTÉM

Šestnáct hráčů je nově rozděleno do čtyř skupin, kde proběhlo nasazení podle světového žebříčku. Nejprve se utkají ve čtvrtek a v pátek ve skupinách systémem každý s každým, a to na plných 18 jamek – zápas tedy neskončí dříve, přestože už bude rozhodnut, a to kvůli zřejmému požadavku sponzorů a televize. Za výsledky se budou udělovat body, které určí vítěze skupin. Při stejném bodovém zisku rozhodne vyšší počet vítězných jamek. Vítězové skupin postoupí do sobotního vyřazovacího semifinále, v neděli se bude hrát o první a o třetí místo. Všechny zápasy vyřazovací části se uskuteční na 36 jamek, kromě utkání o třetí místo.

DOTACE

1. místo 750 000 €

2. místo 450 000 €

3. místo 250 000 €

4. místo 200 000 €

skupina, 2. místo: 150 000 €

skupina, 3. místo: 130 000 €

skupina, 4. místo: 120 000 €

HISTORIE

World Match Play Championship založil manažer Mark McCormack. Turnaj se hrál mezi lety 1964 až 2007 vždy ve Wentworth Golf Clubu u Londýna. V posledních letech trpěl v konkurenci amerických turnajů, a tak se změnily zářijový termín, dějiště i formát. Posledním vítězem je z roku 2007 celkově sedminásobný šampion turnaje Ernie Els (rekord), loni se nehrálo.

Reklama